CARA BOOK HOTEL 5 BINTANG PALING MURAH!

11:10:00

Assalamualaikum..

Since sekarang ada satu cara yang kian famous untuk dapat stay kat hotel 5 bintang free, atau serendah RM 5, jadi saya ingin kongsikan lah caranya macamana. Saya telah mencubanya sendiri! Best!

1. Pertama, download app yang bernama HOTEL QUICKLY di Playstore or Appstore.

2. Dah download? Sekarang, sign up username anda. Nak senang, sign up guna account Facebook je.

3. Sekarang dah boleh book hotel! Yeayyy.. Tapi harga yang tertera macam harga standard jee. Camne nak murah??

4. Pergi ke Menu, dan pilih CREDIT.

5. Pastu klik REDEEM VOUCHER dan masukkan PROMO CODE ------> NHPJP

Macam gambar kat bawah ni..


Tadaaaa, awak dah dapat free RM 40 dahhh. 


Jadi boleh lah start booking hotel for the first time. Dah dapat diskaun RM40 niiii. Exciteddddddd.. Macamana caranya??

6. Pergi ke Menu dan klik HOTELS. Pilih lah nak negeri mana, negara mana. Ada macam-macam negara tau!! Antaranya Thailand, Brunei, Myanmar, Cambodia, Philippines, Ishhh banyak la, lebih kurang semua Asia!

7. Masukkan tarikh check in dan check out dan pilih lah hotel pilihan.. Contoh macam di bawah :

Saya pilih sebuah hotel di Kuala Lumpur je. Harga RM 285 semalam. Okay jadi macamana nak dapatkan diskaun tuu? 

Cuba tengok kat gambar bawah ni. 
Ada macam bulat kecil warna hijau tulis Credit kan?




Klik Credit tu nanti akan keluar macamni :


Kita first time ni memang ada satu jela Credit kan, itupon baru redeem lepas letak Promo code awal2 tadi kan. Hihi. Tapi takpe, RM40 itu amat bernilai k....

Sekarang ni tadaaaaa, dah dapat diskaun dari RM 285 jadi RM 245 jeeee.



Okay, so persoalannya. Kata tadi boleh dapat sampai free??

Haaaa, nanti korang pun lepas sign up akan dapat Promo Code sendiri. Share kat orang ramai-ramai. Kita share Promo Code kita kat orang, kita untuk, orang tu pon untung tauuu. Sama-sama bantu..

Contoh:

Awak share promo code awak kat orang, kalau :-

1. Ada orang redeem promo code and book hotel, awak dapat free RM 40 credit.

2. Kalau orang tu cuma redeem je promo code awak, tapi tak book mana-mana hotel, awak dapat RM 5.

Kumpul banyak-banyak, dapat la beratus-ratus kredit, boleh lah book hotel mahal2. Hihi.. Okay kan?? Best kannnn.. 

Selamat mencuba semua :)

Related Post

2 comments

  1. Ohhh menarik... Siapa yang suka travel boleh buat macam ni... Lama2 mesti banyak credit kita :) Thank you sebab berkongsi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. besttt hehe. good luck dear :)

      Delete