Taman Herba YPL, Jalan Pantai

08:39:00





PERSATUAN PENGKAJI HERBA TRADISIONAL
NEGERI SEMBILAN

PUSAT PERTANIAN PANTAI BARU

Jalan, Pantai Batu 7, 71700 Pantai, Seremban, Negeri Sembilan.

Danny: 012 - 308  3453
Alvin: 016 - 666 6516
Tel & Fax06-677 0867

Email : tiang@yikpohling.com.my

Hi guys. Nak cerita sikit, kalau korang nak buat benda berpaedah kalau datang Negeri Sembilan, boleh la datang Taman Herba di Jalan Pantai. Actually kitorang ada lawatan ke sini, haha *yela budak masih belajar kan*. Nak masuk tompek ni free jo. Kalau datang dalam 30 org, dia bagi talk tentang herba2 di sini for free.

Sampai2 je, dia bagi kita jamah la telur dadar tapi digoreng dgn bunga kertas and air teh. Tapi... aku waswas dan terasa syubhah so aku tak makan. 



Lepas makan, ktorang dgr talk dia pulak. Mostly promoting dia punya products la. dan ada juga dia cerita kebaikan Snake grass, daun pecah bling and others.

Dia jual daun snake grass tu *can't remember what it's called in malay* for RM 25 satu kotak besar.




Then kitorang di bawa sekeliling taman herba untuk tengok pokok2 herba la kan. Kitorang kemudian naik 4WD uncle tu untuk ke kawasan ternakan cacing. Sebenarnya boleh je jalan kaki, tapi malassss.



Cengginila orang yang berani pegang cacing. aku amik gambar je hahaha


Ini namanya pokok tetek kambing. hahahha lawak gila namaaaa.

So far itu jela antara aktiviti dia. tak dela bnyak sangat aktiviti, but benda free, seronok je. hahaha. and kalau korang nak beli herba2 dia, boleh la beli. *Sorry I tak nak buat iklan di sini dan I don't promote things for free. Nak tahu dia jual apa kena la google k! hahaha

Related Post

0 comments