Review Langit Langi Hotel, Port Dickson

October 30, 2015

Hi guys. Nak promote sikit ahh, kalau korang g PD, and nak cari hotel murah2, boleh cuba Hotel Langit Langi Port Dickson. Sebab apa? Sebab dia murah. RM 77 per night je utk double room. So kalau kongsi 2 org, sorg bayar around RM 33.50 je hahahahaha.. Jimat kan???

Selain murah, yang best gila tentang Langit Langi Hotel ni is that, for a cheap price, you can get everything that an exclusive hotel has to offer ; swimming pool, breakfast, amenities in room. Oh ye, nak habaq sikit naa, hotel ni, actually cam rumah kedai je. Tapi not bad la kan, rumah kedai but ada pool bagai. Awesome babeyh.

Aku book hotel ni through Agoda je, setelah dibandingkan antara agoda, booking.com and some other websites which is the cheapest. So I decided to use Agoda sbb dpt lagi murah disamping boleh dpt diskaun 5% dri CIMB.

Pastu location dia pon strategic juga. Kalau nak ke pantai teluk kemang, kena drive around 10 mins jugak la. Kalau nak persisiran pantai biasa2 je, ada je berdekatan, tapi still kena drive la. Haha.

So di bawah ini serba sedikit gambar2 yg aku ambil. Sorry kalau uols rasa tak cantiks. 





Ini lobby dia. Korang just print je voucher Agoda tu and tunjuk. Dia haritu minta IC aku untuk check sama ke tak en, so korang just tunjuk IC jela nnt.


Ada towel and TV. Siap ada ASTRO okayhh.


Ini bilik yang aku dpt.



Ini toilet dia. Okla, siap ada sabun, berus gigi semua.


Ini kat luar dia.. So nak lepak2 dgr bunyi kicauan burung boleh la haha







Haa, ni time breakfast. Best sbb ada free breakfast kan. Hahaha. Ada nasi lemak, sosej, baked beans, roti2, sup cendawan, cereals, air sejuk and susu. 


Ini pool dia. Meskipun PD tu ada pantai, tapi aku mandi swimming pool. Oleh itu berendam kat sini sampaii tangan kecut. Hahahaha. 


Yang bagusnya, naik je pool boleh terus lari ke bilik persalinan. Siap ada toilet in case korang nk terkencing ke apa kan. Jangan kencing dlm pool sudah!

Overall, for a budget hotel, aku mmg berpuas hati la with the services. The staffs were very friendly, the place is super clean, the breakfast was not bad, cuma sbb nasi lemak dia podeh, den tak tahan podeh, ada pool siap, the location is strategic too. In fact some ada Jacuzzi, cuma maybe kena tambah a few ringgit la.  

Oh ye, Langit Langi Hotel ni berdekatan ngn mahkamah syariah and some other islamic centre. Takde apa, saje nak bagitahu for those yg naughty hahahaa.

Eh jap, asyik cerita kebaikan je, takkan takde keburukan kan?

So far, aku mmg berpuas  hati ngn tempat ni. Cuma aku dpt bilik sebelah tingkap, so bunyi kereta lalu lalang tu bising jugakla. But I don't mind bising, sbb aku ni penakut orangnya, so suka bunyi yg bising2. In fact tidur pon buka TV sbb yela mana la tahu dgr bunyi pelik2 ke. So aku suka bising2 tu hahahaha.

Okay setakat itu saja. Adios de amigos!


Related Post

1 comments

  1. i dah pegi .. berhantu weii .. even berhantu, tiap kali p PD mesti tido situ . selalu pergi okay je, one day mmg nk kena kottt . mula3 ... dia bising kul 12 mlm .. org gelak2 kat atas, main kejar2 .. pstu tutup pintu kuat2 .. smpai 12:30 cmtu, mmg dok pkir org dah. pastu husband sj laa mcm nk tgk kat tingkap tu .. wlwpon tak nmpak kat atas, sj bdiri mcm cb sdg mndgr .. tiba3 dia snyap .. sunyi je. pastu husband naik atas katil balik , baru je nk baring.. gelak2 lagi .. lari2 tutup pintu lagi. tah smpai kul berapa kitrg ttido . lps tu ... tgh dok tido, 3 am cmtu.. husband tsdar .. dia kta , tlg perlahakan aircond.. sblm tido dah letak kat lantai siap2 .. remote aircond dan tv sbelah2. then ambk laa remote aircond... tekan laa .. tit tit tit .. dari 20 smpai laa 28 cmtu. ngam2 dah siap tekan smpai suhu yg kite nak.. paappp tv terbukak .. hahahha mana harey pn .. lps tu, husband tnyaa knp bukak tv.. tah knp aku p jawap, HAA MMG CMTU . HAHAH sengal . then tu jelaa cerita seram tak seram sgt hahaha .. apa pon selesa dok situ ...

    ReplyDelete

FOLLOW ME

submit a blog