Tempat Makan Best di Seremban

13:10:00


Nak tahu tempat best untuk makan masakan Nogoyi untuk berbuka? Baca link ini : Ramadhan Buffet Best

Assalamualaikum. Setelah belajar di Seremban ni selama 4 tahun, so harini nak share la tempat makan yand best-best ( dan yang paling ponting SODAP!)



1. Nasi Arab Damsyik

Ye, rata2 orang memang akan cakap ini pilihan pertama? Sebab apa? Sebab dia unik. Dengan menyajikan makanan2 arab yang berasal dari Damsyik, korang pasti tertawan dengan rasanya yang begitu enak! 


Harga pon berpatutan, set untuk seorang boleh didapati dengan harga RM 12 je untuk ayam suku. Tapi portion dia boleh makan untuk 2 orang! 








Waktu Operasi : Setiap hari (kecuali RABU) bermula pukul 4 petang.

Alamat Nasi Arab Damsyik. No.1 Taman Bourgenviellea. Jalan Senawang Paroi. 70400 Seremban

Kini mereka sudah buka cawangan di Taman Paroi Jaya juga so apa lagi serbu!


Alamat : Persiaran Rajawali, Taman Paroi Jaya, 70400 Seremban, Negeri Sembilan 




2. Bayu Village

Yang ni saya baru cuba baru-baru ini, dan memanggggg sedap! Terletak berdekatan dengan Nasi Arab Damsyik (point nombor satu di atas)

Memang dia terletak di jalan yang sama ke Nasi Arab Damsyik, iaitu jalan Paroi, cuma anda perlu pandu ke hadapan lagi, berdekatan dengan petronas.


Boleh baca review saya di :




3. Leha World


Antara port paling best nak makan lunch sudah tentu Leha World. Hebatnya dia sampai masuk Jalan-Jalan Cari Makan tau. Jangan main-main. Apa yang hebat sangat diorang ni? Haaaa ni yang korang kena tahu. Sebab kat sini ada banyak gila lauk, lebih dari 100 jenis lauk kot! (Okay exaggerate tapi serious memang banyak)

Kat sini harga dia boleh la, xdela murah xdela mahal. Yang penting air free. Hahaha.




Haaa don't judge a book by it's cover. Haha





Alamat : 389, Persiaran Rajawali, Taman Paroi Jaya, 70400 Seremban, Negeri Sembilan 
(Sederet dengan cawangan Nasi Arab Damsyik)


4. Haji Shariff Cendol


Memang rata-rata orang di Somban dia akan recommend suruh try makan kat sini. The best cendol in town! Apa yang istimewanya dia gunakan gulo Anau dengan gula Kabung (which I have no idea about it) tp rasa dia kebabo!




Waktu Operasi : 10 pagi - 6 petang
Alamat : No. 44, Jalan Yam Tuan,  Seremban, Negeri Sembilan

*Beware sebab nak enter bandar Seremban ni leceh sbb susah parking dan banyak kereta.


5. Big Mouth Burger


Kalau minat makanan yang acah-acah hipster, cuba la try Big Mouth burger ni! To me I aku memang suka la sebab tempat dia menarik dan banyak tempat2 best untuk ambil gambar. Haha





Sekarang big Mouth dah relocate so ini alamat baru nya :

269, Jalan S2 B8
Uptown Avenue
Seremban 2, 70300 Seremban
Negeri Sembilan, Malaysia


6. Restoran Maulana

Minat makan kat mamak? Haaa, kena try makan kt Restoran Maulana. Sebab ape? Sebab kat sini bukan je ada makanan mamak, tapi ada banyak gila makanan lain. Antaranya ialah Burger Abang Burn yang kian famous tu. Haa kat sini la dia officially start.





7. City Park Oriental

Kalau korang minat makanan cina tapi nak yang halal, this is like the best place kot to try out! Antara menu wajib cuba is butter prawn dia! Harga pon berpatutan.





Alamat : 101, Jalan S2 D32, Seremban 2, 70300 Seremban, Negeri Sembilan

8. Mama One Stop Bakery

Tempat ni memang ada banyak pilihan kuih muih yang traditional di tingkat bawah, manakala tingkat atas pula ada jual lauk pauk waktu tengahari. Tempat dia memang cantik, cuma sayangnya terperuk sikit dan boleh sesat2 kalau tak familiar ngn tempat dia. 



Alamat : Batu 4, Kampung Sentosa, Paroi

9. Mr. Steak House

Kalau korang teringin nak makan chicken chop, lamb chop dan segala chop2 yang versi murah, sedap dan halal, mesti cuba Mr. Steak House sebab memang harga dia murah gilaaa. Tapi ikut nasib juga, hari tu saya try di sini, sedap, tapi ada yang kata tak sedap.






Alamat : Tak jumpa pulak alamat dia tp yang pastinya dekat2 dengan Mydin Seremban 2, lot hujung sekali

Sekiranya anda mempunyai cadangan lain, sila nyatakan di ruangan komen agar saya boleh pergi ke kedai tersebut dan cuba sendiri. Terima kasih

Related Post

27 comments

  1. restoran Mr. Steak House tu, tak boleh di jadikan satu tempat makan menarik di seremban... antara sebabnya -
    1 - kalau sampai sana pukul 11.00 pm - pekerja restoran tak akan berapa nak layan, dan akan cakap itu abis, ini abis.... bayangkan , fresh orange pun abis???.... sabor je lah
    2 - saya pernah order chicken chop (kejadian pada 03 Nov 2015) - tunggu 10 minit, dapat chicken chop sejuk, sos lada hitam pun sejuk, chicken chop bukan buatan sendiri - frozen nyer chicke chop... air - sirap bandung kurang susu / gula, teh o limau, pahit & kurang manis... hish... sabor je lah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pnah cuba mkn kat sini, fish and chips yg dh tak fresh,servis pun slow.Untuk makanan western saya cadangkan Flamming Grill kat jln S2 F1,Garden Homes.

      Delete
    2. Pnah cuba mkn kat sini, fish and chips yg dh tak fresh,servis pun slow.Untuk makanan western saya cadangkan Flamming Grill kat jln S2 F1,Garden Homes.

      Delete
    3. Hi admin, how about the price range? okay tk ? Anyway, free2 jemput datang ke blog i untuk info2 kekal fit dan slim.

      >>> Slim & Fit Semulajadi!<<<

      Delete
  2. restoran Mr. Steak House tu, tak boleh di jadikan satu tempat makan menarik di seremban... antara sebabnya -
    1 - kalau sampai sana pukul 11.00 pm - pekerja restoran tak akan berapa nak layan, dan akan cakap itu abis, ini abis.... bayangkan , fresh orange pun abis???.... sabor je lah
    2 - saya pernah order chicken chop (kejadian pada 03 Nov 2015) - tunggu 10 minit, dapat chicken chop sejuk, sos lada hitam pun sejuk, chicken chop bukan buatan sendiri - frozen nyer chicke chop... air - sirap bandung kurang susu / gula, teh o limau, pahit & kurang manis... hish... sabor je lah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke.. Terima kasih atas komen awak.. Sbb haritu sy pergi layanan dia okay pastu murah pulak, tu yg sy promote tuu. Haha.. Kesian awak.. Ishh dh ramai customer tak reti jaga pelamggan pulak ehh.

      Delete
    2. western seremban 2 yg best setakat ni windmill dan uncle steak house.. mt steak house mmg x sdap. food sejuk
      dihidangkn..

      Delete
  3. Nasi arab damsyik mmg thorrbaikk..makan nasi arab kat mana pun tak setanding dengan nasi arab damsyik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy dah try nasi arab damsyik ni..xleh lawan ahmad albab arabic restoran..tp kt putra walk seri kembangan la..cube try...

      Delete
    2. Sy dah try mkn kat nasi Arab damsyik tp sorry to say tak boleh lwn nasi Arab d'Arab cafe kat satu food court di shah alam klu tak silap seksyen 7 near unisel.Memg terbaik!

      Delete
  4. Belqis kat Seremban 2 (sama row ngan Mr Steak House) pun the best sekali. Chef dia orang Arab..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok dear thank you. Will try one day :)

      Delete
  5. Haji shariff big mouth and maulana x worth for money and also sometimes have expired foods

    ReplyDelete
  6. Haji shariff big mouth and maulana x worth for money and also sometimes have expired foods

    ReplyDelete
  7. satu lg kedai western yg best adalah di restoran Jambo Houz, terletak di blkg Aeon Big Rahang..semua menu disediakan dalam size yg lbh besar dari biase..bole search page Jambo Houz di facebook utk maklumat lanjut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you nnt sy akan cuba in sha allah :)

      Delete
  8. Kot nak lauk kampung, ado satu kodai bru kek sebelah mydin s2. Alhasanah ayam kampung, lauk2 eh sodap belaka. Nasi ayam eh ayam kampung, mmg chempion gak tu. kodai bru ghaso eh. Tukang masak eh oghang jolobu dongar. Lauk tak semewah nelayan, hard wood cafe dan kodai2 lelauk kampung lain, tapi untuk permulaan kodai ni, den buleh kato, kono cubo dulu, konpem datang balik kemudian walopon dri jauh. Torbaek

    ReplyDelete
  9. Meleleh yaq lioq baca .. *gulp*

    ReplyDelete
  10. Nasi arab damsyik perghhh sedap giler

    ReplyDelete
  11. Cubolah datang kek Restoran Mama World Seremban 2 ( belakang S2 Family Store) . Cubo dulu baghu tau.

    ReplyDelete
  12. Ado banyak lauk pauk N.Sembilan yang lamo2 kek situ. Lauk eh x lah molambak bona tompi Kerabat Istano Senanti pun koghap datang makan. Ghogo eh bergantung pado jenis lauk yg kito ambik. Nak jimat pilih lauk yang beso2 yo.

    ReplyDelete
  13. Ada satu restoran di seremban2. Namanya Hard Wood Kafe..memang sedappp..masakan original nogori..tempatnya ala-ala dalam belantara dan suasana Bali..makanan paling sedappp saya penah rasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal nak mampos.. not recomended.. org kaya bkeh try.. makanan biasa2 jer.. not worth for maney

      Delete
    2. Mahal keee? Tak sempat nak cuba lagiii huhu

      Delete
  14. Thanks for share! boleh nak coba ni nanti :)

    ReplyDelete
  15. Try The Burger Shop kat Ampangan. Superbbb!! Mmg terbaik. Lamb chop blh bg 10 bintang..

    ReplyDelete