Review restoran korea halal Bangi-Dong, Bangi

February 13, 2018


Assalamualaikum dan annyeong semuaaa. Ecewahhh

Korang minat Korea? Teringin nak makan makanan Korea? Haaa saya pon camtu jugak hahaha. So kali ni nak terjah restoran korea yang halal. Kat mana tu ye? Jom baca!

Harini nak share yang baru-baru ni saya ada try makan di Restoran Bangi Dong di Bangi. 

Restoran ini terletak di :  

B-01-G, Jalan Medan Pusat Bandar 5,
                                  Seksyen 9, Bandar Baru Bangi
So pasang je waze and let's gooooooo


Dah sampai! Senang je cari restoran rupanyaa.


Overview of this place..




Okayla, not bad. Ada section yang beraircond, dan pada those yang nak makan di luar pon okay. So I of course pilih tempat betul2 bawah air cond. huhuhu. Tapi even dia beraircond pon, tapi tepatnya terbuka so takdela asap berkepul je.

Of course benda pertama yang uols akan buat ialah.... dapatkan menu.. So ni I dah ambil gambar sesiap menu yang ada 








So basically, we ordered Combo 2 for 2 pax. Katanya akan dapat side dish juga selain apa yg di state di dalam combo tu. Cuma kena tambah order air je. For me the price is a lil bit pricey but takpela, demi saje nak makan acah-acah Korean style gituuw.. Memang teringin. Ini semua pengaruh Runningman. Terliuq baq hangggg

About 5 minutes of waiting, the first dish dah sampai. The waiting time is not bad. Cepat jugak service dia.



Side dish dia. Kimchi dia bagi memang banyak so puas hati! 



Apa yang terkandung dalam combo pon dah sampai. Spicy bean curd and nasi goreng. This is the part yang I nak komen sikit la. You see, the nasi goreng sepinggan tu, you rasa berapa orang boleh makan ye? For me, mesti kena ada sense of logic la, although there are array of dishes, but nasi tu bagi la untuk dua orang punya portion. 
Macam tak logic, dalam combo is for two pax, tapi dapat nasi sepinggan je. Dugh? 
Tahu tak I ni kuat makan, sepinggan nasi tu I boleh makan sorang je?! Hahaha. Hopefully owner Restaurant lebih peka lepas ni. 


Daging pon dah sampai so kena la start grilling. Daging pon alahai coet je tapi ini I boleh la understand sebab dia guna premium beef (they say it in the menu la) so harga memang mahal. Macam Me'nate 



Potong kecil2 supaya boleh makan dengan senang. 



Haa dah sampai di restoran makanan Korea camni kenala makan like a Korean jugak. Gittuwwww. Ambil salad, letak daging, kimchi and whatever you want, pastu wrap and terus masuk mulut. Kerlassss uolsss

Gambar ihsan daripada Google haha


Cenggituuuu.. okay daging dia memang i cakap sumpah sedih gila bapakkssss even sambil typing ni terliur haha. Depending on how you grill it, either juicy or dry, tapi dia perap daging tu memang terbaikkk. Lagi pulak makan macam fengfeeling korea, so cam umppphhhh feeling uolsss.

After dah habis makan, i pon tanya my husband, "kenyang tak?" And he said no. So from this, you can understand la how little the portion was.

My review of Bangi Dong Restaurant :

Pros :

Sedap 
Waiting time yang tak lama
Friendly staff
Kedai mudah dicari
Environment yang selesa
Bersih

Cons

Am not sure whether it is considered pricey for the quality, or pricey for the quantity
Contoh terbaik ialah nasi sepinggan dalam combo two pax. Tak logicccc (Masih tak puas hati! Hahaha)

Overall, makanan dia memang sedapppp so datangla untuk cuba. About the price, kalau makan kat restoran dalam mall, kalau RM 80 tu I rasa not a big deal pon kan hahaha. Cuma I wish the quantity diperbanyakkan especially the rice. Nak wrap pon beberapa ketul wrap berinti nasi je dapat makan. Tak kenyang hahaha. Ke memang orang Korea tak makan kenyang2? Ishhhh cam mustahil je. Hahaha okay dah sekian review saya untuk harini. 


Related Post

1 comments

  1. nih pergi ramai-ramai makan memang best nih

    ReplyDelete

FOLLOW ME

submit a blog