Bajet Trip ke Jogjakarta : Itinerary dan Bajet

April 26, 2017

 Assalamualaikum dan hi semua!


Alhamdulillah, baru sahaja pulang dari Jogjakarta. Pergi selama 5 hari 4 malam (20/4/2017 - 24/4/2017). Post kali ni, sesuai lah dinamakan sebagai bajet trip ke Jogjakarta Murah 
All in RM 688 termasuk tiket penerbangan pergi balik. Kalau tak termasuk, total cuma RM 438 jeeeee.

Untuk information semua orang, haritu rate hami tukar duit ialah I juta IDR = RM 336.50. Sedikit mahal, tapi takpelah nak buat macamana. Huhu

Jadi di bawah ini, saya ceritakan dulu secara ringkas apa itinerari kami dan bajet. Untuk membaca dengan lebih lanjut, boleh ikuti post-post bagi setiap tempat okay :)

  Day 1 (20/4/2017)

👉🏻 Tamansari 1 person 15000 IDR





👉🏻 Lunch di Olive Fried Chicken (supir belanja 10,000 IDR)


👉🏻 1340 Tiba di Kalibiru (Took one hour naik kereta)
5000 IDR Entrance fee untuk Kalibiru

Ada banyak spot untuk bergambar tapi kitorang naik spot 2 je untuk bergambar sebab yang lain tengah rehat pukul 2-3 petang.

Nak naik spot 2 harganya 10000 IDR

GAMBAR DI SPOT 2 (5000 IDR satu keping, minimum 4 keping kena ambik = 20000 IDR)




👉🏻 Borobudur
Harga tiket 260,000 IDR (adult)
tp saya dpt diskaun sbb bawa student card, so dapat harga 130,000 IDR.



Cah belanja makan di restoran SS 32000 IDR

💱 Total bajet today = 180,000 IDR (RM 60.57)

Day 2 (21/4/2017)
👉🏻 Bertolak 10 pagi ke Jurang Tembelan. FREE je nak ke Jurang Tembelan ni. Tak perlu bayar.


👉🏻 10 minutes dari Jurang Tembelan untuk ke hutan pinus. Entrance fee Hutan Pinus 2000 IDR





👉🏻 Ke Timang Beach. Bertolak pukul 12 dari hutan pinus tadi.
👉🏻  Makan lobster dulu sebab dah lapar
Harga 1 set ialah 550000 IDR (ada lobster, ikan bawal, sotong, air, nasi. Bahagi 4 so seorang 137500 IDR.)

👉🏻 Ke pantai timang dari kedai lobster perlu naik ojek
- naik ojek / nama lainnya motor, 50000 IDR pergi balik
(so pergi 25000 IDR, balik pun 25000 IDR)



- Naik gondola di Timang Beach 200000 IDR



Makan sate madura 16000 IDR.


💱 Total bajet for today = 405,500 IDR (RM 137.28)

Day 3 (22/4/2017)

👉🏻 Gunung merapi sunrise
3.45 am bertolak ke merapi
4.25 am sampai di kedai makan yang ada servis jeep
Naik Jeep, 450000 IDR untuk 1 jeep, bahagi 4, so seorang 112,500 IDR




👉🏻 Pulang ke kedai tadi. Breakfast pukul 8 pagi - 10 pagi siap karaok (free). Harga makan 83500 IDR total. Bahagi 4 so duit makan 22,000 IDR



👉🏻 10.15 bertolak ke candi ijo. Sampai 11.15 di candi ijo
-candi ijo 5000 IDR


👉🏻 Breksi clif (Bayar seikhlas hati tp ada fee parking 5000 IDR but supir dh bayar sekali)



👉🏻 12 p.m. Bertolak ke pasar Beringhajo untuk shopping



👉 Makan di Special Sambal Restaurant tapi branch lain, 16,000 IDR seorang




💱 Total bajet for today = 155,500 IDR (RM 52.33)

Day 4 (23/4/2017)

Harini tak ambil supir, so pergerakan slow sikit. Baring-baring dulu, then masak, pastu baring-baring lagi. 

Tiba-tiba, Mas Yana mesej i tanya tengah buat apa, sebab dia tengah free dan dia tengah bosan, so dia nak amik kitorg bawa pergi Malioboro for free.  😆

1530 : Shopping di Malioboro



Day 5 (20/4/2017)

0700 Bertolak ke airport. Supir ambil di hostel (free).
0830 Balik Malaysia yahoooo


Dengan Mas Den Yana, a.k.a supir kami


Supir 450,000 IDR untuk satu kereta (tak kira berapa orang pun) sehari. Kami ambil 3 hari je supir, so total ialah 1,350,000 IDR. Bahagikan tu dengan 4 orang, sebab kami berempat, so seorang bayar 337,500 IDR untuk Supir. Sangat recommended, sangat baik. I sakit tekak, dia belikan Strepsil, kitorang sakit perut, dia belikan ubat sakit perut, ada yang allergic makan seafood, dia belikan ubat allergic. Serious! Siap dia bagi free untuk ambil dan hantar ke airport, dan segala parking juga di bayar oleh supir. Please do contact Den Yana okay!

👉 Tiket Air Asia pergi balik RM 220
👉 Hostel, RM 25 per night. 4 days bersamaan RM 100

NOTES :
Dalam itinerary ada plan nak pergi Candi Prambanan, gumuk pasir dan Goa Pindul, tapi sepanjang di Jogja, ada hari pagi dan petang hujan. So terpaksa skip. Lagipun, sehari pergi tiga tempat pun dah penat gilaaa tak tahu lah macam jalan berbatu-batu padahal most of the time naik kereta / jeep / ojek. Haha

Satu lagi nota tambahan, sila bawa student card sebab boleh jimat separuh harga! Haritu dia ada juga cek untuk confirmation, Alhamdulillah lepas. Haha

Hostel yang kami duduk di Jogjakarta :

Hostel Backpackers 44




- RM 25 seorang untuk semalam
- Murah
- Toilet bersih
- Ada free breakfast, siap di hantar ke bilik lagi tau!
- 5 minit je berjalan untuk ke tempat shopping seperti Pasar Beringhajo dengan Malioboro


TOTAL BAJET :

1) Expanses (makan + entrance fees + gambar) = RM 250
2) Expanses + hostel = RM 350
3) Expanses + hostel + supir = RM 468
4) Expanses + hostel + supir + flight = RM 688


👉👉 TOTAL 5H 4M di Jogja RM 688.
Kalau korang dapat promo tiket flight RM 60 tu lagi banyak dapat saving! Overall, Jogja memang sangat best! Sangat recommended.

Haa begitu al-kisah trip bajet or trip murah di Jogja, tak boleh nak panggil backpack trip ke Jogja sebab kali ni tak backpack. Hahaha.




Untuk membaca post lain mengenai backpack di Jogjakarta :


Related Post

109 comments

  1. jogja memang best...kalau diberi rezeki lagi memang nak repeat lagi jogja..memang best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak sana ambk supir tk? can share price and contact no?

      Delete
  2. Salam..saya bercadang untuk ke Jogja bln 9 ni..boleh x email contact no supir?
    ni email saya namk812003@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Maaf lambat reply. Ini number contact dia +62817261513 Mas Den Yana :)

      Delete
    2. Salam MissDae thanks for your itinerary :) Btw nak tanya kalau ada student card tapi dah habis belajar still boleh dpt tak harga student tu ?

      Delete
  3. Salam, boleh emailkan saya contact no supir? Saya bercadang untuk melawat Jogja jugak. Boleh emailkan ke amanda.nurshafeena@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Maaf lambat reply. Ini number contact dia +62817261513 Mas Den Yana :)

      Delete
  4. Salam, sis boleh bagi contac bila dah smpi sana? Amik travel agen berbaloi tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Maaf lambat reply. Ini number contact dia +62817261513 Mas Den Yana :)

      Delete
  5. Assalamualaikum boleh email kan saya contact no supir? Saya berancang nak ke jogja dlm masa terdekat ni. Thanks in advance;) email: aqmamusa8@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Maaf lambat reply. Ini number contact dia +62817261513 Mas Den Yana :)

      Delete
  6. salam. boleh emailkan saya no contact supir. email saya diyana_jasni@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. Assalam sis. Info yg sgt berguna. Saya akan ke Jogja bln Mac thn hadapan. Boleh tak emelkan kepada saya no contact supir Mas Yana tu ke emel saya luqyan78@yahoo.com
    Terima kasih :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Maaf lambat reply. Ini number contact dia +62817261513 Mas Den Yana :)

      Delete
  8. Salam sis, sy akan ke Yogja pada akhir bln 7 nnti... Boleh x sy dapat contact supir Mas Yana... Ni email sy nooralholbisiah@gmail.com... Jasa baik sis sy amat hargai... Terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Maaf lambat reply. Ini number contact dia +62817261513 Mas Den Yana :)

      Delete
  9. Salam sis . boleh saya dapatkan Contact No supir : Email pade saya fatehajdin@gmail.com

    ReplyDelete
  10. salam sis, boleh saya dapat no contact supir.. email pd saya bluepijot@yahoo.com

    ReplyDelete
  11. Salam. Boleh saya dapatkan contact number supir tu? farishara@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Maaf lambat reply. Ini number contact dia +62817261513 Mas Den Yana :)

      Delete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. Salam... boleh tak sy dapatkan no supir? Kalau boleh nak mintak tolong emailkan kepada saya rahimadib57@gmail.com saya dahulukan dengan ucapan terima kasih yaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Maaf lambat reply. Ini number contact dia +62817261513 Mas Den Yana :)

      Delete
  14. Salam boleh email no supir..mohon ye.
    haznur02@gmail.com

    ReplyDelete
  15. sy akan ke sana 10hb julai nanti..blog ni byk membantu..tak sabar nk pergi.haha

    ReplyDelete
  16. salam sis , boleh saya dapatkan contact number pak supir x? jaysamsuddin@gmail.com
    terima kasih sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Maaf lambat reply. Ini number contact dia +62817261513 Mas Den Yana :)

      Delete
  17. Salam sis, boleh saya dapat kan contact no pak supir. Harapk boleh emailkan ke nurafisha91@gmail.com . Thank you in advance . :)))

    ReplyDelete
  18. salam sis, boleh emailkan kepada saya no pak supir ke syaheeda95@gmail.com . thank youu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Maaf lambat reply. Ini number contact dia +62817261513 Mas Den Yana :)

      Delete
  19. salam sis,boleh emelkan contact no pak supir ke arissagee@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Maaf lambat reply. Ini number contact dia +62817261513 Mas Den Yana :)

      Delete
  20. Boleh emailkan no supir. nurulfarhanah87@gmail.com. Thanks.

    ReplyDelete
  21. nak no den yana boleh? timie6725@yahoo.com

    ReplyDelete
  22. Boleh emailkan no den yana? Email myain_farah@yahoo.com tq

    ReplyDelete
  23. hi.. can you share supir number.. tq

    ridzuanshafiee@gmail.com

    ReplyDelete
  24. salam sis boleh share kan no contact supir tu , atau boleh send ke email saya fanaeyfa93@gmail.com

    ReplyDelete
  25. Salam...
    Nak tanya itiberary ni buat sndri or supir yg suggest ye? Ada ctc no supir?

    ReplyDelete
  26. Salam..boleh.share kan nombor supir tu tak? Bercadang nak pergi bulan 10 ny..boleh hantar ke email saya sitizulaikhaalias@gmail.com .. thanks berkongsi itenary..pengalaman..sgt berguna..

    ReplyDelete
  27. As Salam. bole share x cara untuk contact supir. ni email saya boyleen2014@gmail.com . tq

    ReplyDelete
  28. Salam. Boleh sya dapatkan nombor supir pak yana. Emel sy azimahazmi87@gmail.com
    Terima kasih

    ReplyDelete
  29. Salam sis bole i dapat kan no supir , pak Yana tu tak? Bole e-mail Kn dekat sini Nadzirahyazid96@gmail.com.. TQ So much

    ReplyDelete
  30. hi sis,assalamualaikum. I really enjoy reading ur post. Im going to jogja dis sept. Boleh sy dapatkan contact pak supir tu, email sy serraazlin95@yahoo.com tq sis

    ReplyDelete
  31. Sis boleh share contact number supir mas yana?email saya aqua_tulip81@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  32. Salam, hi sis. Boleh emailkan no supir? fyfarashid16@gmail.com
    Thank you in advance.

    ReplyDelete
  33. السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ,

    Boleh emailkan contact number supir ke email nrzwn.wawa@yahoo.com

    Thank you in advance :)

    ReplyDelete
  34. hi..
    boleh minta nombor supir?
    email ke : nik90faizah@yahoo.com
    thanks :)

    ReplyDelete
  35. Hi...
    Blh minta no supir den yana?
    Email m.adzim@gmail.com

    ReplyDelete
  36. Assalam, bole share kan no contact Mas Yana pada email ita_adeq@yahoo.com , terima kasih

    ReplyDelete
  37. Hi boleh share no supir? raihanaabubakar@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Maaf lambat reply. Ini number contact dia +62817261513 Mas Den Yana :)

      Delete
  38. salam sis, bole email kan sy no supir tak? thanks
    saiyaf90@gmail.com

    ReplyDelete
  39. sis boleh emailkan saya contact number supir tak>

    nur_fathinah@ymail.com

    thanks sis

    ReplyDelete
  40. Hello..bleh tlg emailkan number contact supir tu..
    peamir@yahoo.com
    Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Maaf lambat reply. Ini number contact dia +62817261513 Mas Den Yana :)

      Delete
  41. sesiapa ada no supir den yana please inform. Please email,norhidayahibrahim1994@gmail.com Thank for helping.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Maaf lambat reply. Ini number contact dia +62817261513 Mas Den Yana :)

      Delete
  42. Assalamualaikum.. Boleh x mintak emailkan contact no supir.. Jazakallahu Khairan Kathira:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oopss.. redcassiopeiae@gmail.com

      Delete
  43. Assalamualaikum, boleh share nombor supir? emailkan di shahida.suhana88@gmail.com
    Terima Kasih Byk

    ReplyDelete
  44. Assalamualaikum, boleh share nombor supir? emailkan di shahida.suhana88@gmail.com
    Terima Kasih Byk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Maaf lambat reply. Ini number contact dia +62817261513 Mas Den Yana :)

      Delete
  45. assalam.. boleh emailkan sy no supir tu.. tq.. nurulizzatirozalan@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Maaf lambat reply. Ini number contact dia +62817261513 Mas Den Yana :)

      Delete
  46. Salam sis. boleh emailkan contact supir tu at syazliyana812@gmail.com tq sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Maaf lambat reply. Ini number contact dia +62817261513 Mas Den Yana :)

      Delete
    2. salam sis ..saya ada email sis..tlg reply hihih

      Delete
  47. Assalam sis,Supir tu leh tlg carikan asrama tu ke? Means supir akan tggu kat airport or mcmn? Sy plan nak ke sana juga. Harap sis dpt share pkra tu.

    ReplyDelete
  48. salam sis, nak tnya duduk hotel 1 je atau tukr2..terima kasih

    ReplyDelete
  49. Kini Anda tak perlu khawatir urusan transportasi ataupun Pakej Pelancongan ketika liburan di Yogyakarta :

    Package Yogyakarta
    Duration : 4D3N
    • Temples Tour (Borobudur, Prambanan, Ratu Boko, Plaosan, Ijo, Arjuna)
    • Hutan Pinus (Pinus Asri, Pinus Pengger, Rumah Hobit, Watu Goyang)
    • Caving (Jomblang, Pindul, Sriti)
    • Pantai (Timang, Wedi Ombo, Siung, Parangtritis)
    • Gumuk Pasir
    • Malioboro
    • Water Falls (Kedung Pedut, Sri Getuk, Kedung Kandang)
    • Kalibiru
    • Bukit Sunrise (Mangunan, Jurang Tembelan, Mojo, Panguk Kediwung)
    • Dieng (Sikunir, Sikidang, Telaga Warna)
    • Historical palace (Kraton Yogyakarta, Tamansari, Alun-alun)
    __

    INCLUDE :
    ✔ Transport Selama Perjalanan
    ✔ Tiket Masuk
    ✔ Insurance
    ✔ Hotel Acomodation at Yogyakarta
    ✔ Cave Tubing Pindul
    ✔ 4WD Jeep Willyz Merapi
    ✔ Driver, Minyak (Bensin), Parking
    ✔ Mineral Water

    EXCLUDE
    ❎ Flight
    ❎ Airport Tax
    ❎ Gondola Ride at Timang Beach
    ❎ Tipping
    ❎ Makan
    ❎ Pengeluaran Pribadi
    __
    __
    Cuti Cuti Yogyakarta menyediakannya untuk Anda, baik untuk budget travel ataupun paket menarik lainnya. Tentunya dengan kenyamanan dan kualitas layanan yang terbaik.
    Hubungi kami di :
    Phone Whatsapp : +62811 264 2117
    Email : cuticutiyogyakarta@gmail.com
    Instagram : @cuticutiyogyakarta
    Facebook ; cuti cuti yogyakarta

    ReplyDelete
  50. mmm tiket flight booked awal ke? mksdnya bila ada promosi or sebulan sebelum?

    ReplyDelete
  51. Assalamualaikum maaf saya bertanya, utk student card, tu malaysia punya ke indonesia punya? N satu lagi, utk gondola, 200k utk local or international?

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf just info kak, untuk student card punya malaysia, 200k gondola untuk internasional kak

      Delete
  52. Assalammualaikum...salam kenal, jogja memang seronok untuk percutian. Selain mas Yana ada pula pak_praz kalau nak sewa kereta pusing2 jogja dan sekitarnya. Sila contact +6281316999250, ramah, sabar dan bersahabat

    ReplyDelete
  53. BESTNYA...BOLEH MINTA NO SUPIRNYA TAK..PLAN NAK PI JG LA

    ReplyDelete
  54. haiii...boley share iti...no contact supir....

    ReplyDelete
  55. Assalam sis. Boleh saya dapatkan no contact supir den

    ReplyDelete
  56. jgn tnya byk kali no supir. dah bagi kata atas tu.

    ReplyDelete
  57. Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (aamiin).. Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta/Jogja. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta/Jogja dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    WhatsApp : +6282280000071
    Call : +6282280000071
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.Dhanitourindonesia.com Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Allah kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Kami pun menyediakan paket Transport dan Hotel.
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung/Jakarta/Jogja.
    Kami menyediakan pakej Transport dan Hotel, Pakej Full Board.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik Dhani Tour Bandung Transport… (Insya Allah) Jom mari melancong diBandung/Jakarta/Jogja Murah sahaja..
    Terimakasih

    ReplyDelete
  58. Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (aamiin).. Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta/Jogja. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta/Jogja dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    WhatsApp : +6282280000071
    Call : +6282280000071
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.Dhanitourindonesia.com Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Allah kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Kami pun menyediakan paket Transport dan Hotel.
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung/Jakarta/Jogja.
    Kami menyediakan pakej Transport dan Hotel, Pakej Full Board.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik Dhani Tour Bandung Transport… (Insya Allah) Jom mari melancong diBandung/Jakarta/Jogja Murah sahaja..
    Terimakasih

    ReplyDelete
  59. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  60. Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (aamiin).. Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta/Jogja. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta/Jogja dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    WhatsApp : +6282280000071
    Call : +6282280000071
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.Dhanitourindonesia.com Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Allah kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Kami pun menyediakan paket Transport dan Hotel.
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung/Jakarta/Jogja.
    Kami menyediakan pakej Transport dan Hotel, Pakej Full Board.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik Dhani Tour Bandung Transport… (Insya Allah) Jom mari melancong diBandung/Jakarta/Jogja Murah sahaja..
    Terimakasih

    ReplyDelete
  61. salam. nak tanya, dekat sana ada uber ke ? tempat strategi untuk menginap di area mane ye?

    ReplyDelete
  62. Hello, nak tanya. Macam mana experience naik ojek ke Gondola tu eh? Okay tak?

    ReplyDelete
  63. Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (aamiin).. Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta/Jogja. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta/Jogja dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    WhatsApp : +6282280000071
    Call : +6282280000071
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : http://www.Dhanitourindonesia.com Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Allah kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Kami pun menyediakan paket Transport dan Hotel.
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung/Jakarta/Jogja.
    Kami menyediakan pakej Transport dan Hotel, Pakej Full Board.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik Dhani Tour Bandung Transport… (Insya Allah) Jom mari melancong diBandung/Jakarta/Jogja Murah sahaja..
    Terimakasih

    ReplyDelete
  64. Haiii missdae boleh tggalkan email atau apa2 social media sbb nak tanya beberapa soalan .. ni email saya farahaizum@gmail.com

    ReplyDelete
  65. Assalamualikum
    Boleh bg nama hotel murah tak?

    ReplyDelete
  66. salam sis,
    nak tanya...
    sepanjang sis kat sana, sis menginap di hotel yg sama atau ade tukar2 hotel yer???

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde dear. memang satu hostel tu je hihi

      Delete
  67. salam, nak tanye kalau nk book hostel backpackers tu mcm mane ye ? boleh emel dkt sy erara2807@gmail.com . Tq

    ReplyDelete
  68. hotel yang sis duduk tu nama ape ye?

    ReplyDelete
  69. Matawang tukar di sana atau di malaysia lebih bagus..

    ReplyDelete
  70. Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (aamiin).. Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta/Jogja. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta/Jogja dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    WhatsApp : +6282280000071
    Call : +6282280000071
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.Dhanitourindonesia.com Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Allah kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Kami pun menyediakan paket Transport dan Hotel.
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung/Jakarta/Jogja.
    Kami menyediakan pakej Transport dan Hotel, Pakej Full Board.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik Dhani Tour Bandung Transport… (Insya Allah) Jom mari melancong diBandung/Jakarta/Jogja Murah sahaja..
    Terimakasih

    ReplyDelete
  71. HORAS … !!! JOM KE MEDAN … !!! JOM KE DANAU TOBA … !!!
    SALAM KENAL TUAN AND PUAN . MINTA IZIN NAK IKUT PROMOTE KAT BLOG TUAN / PUAN

    PERKENALALKAN KAMI DARI AGENCY PELANCONGAN TIARA TOURS INDONESIA. KAMI ADALAH AGENCY PELANCONGAN YANG BER LICENSED DAN PROFESSIONAL. KAMI MENAWARKAN PAKEJ – PAKEJ MELAWAT MURAH KE MEDAN, DANAU TOBA, BERASTAGI DAN TEMPAT – TEMPAT SHOPPING MURAH DI BANDAR MEDAN, DAN PAKEJ LAWATAN LAINNYA KE PADANG, BUKIT TINGGI, BANDA ACEH, PULAU SABANG, JAKARTA , BANDUNG, JOGYAKARTA , BALI, LOMBOK, MAKASAR, BUNAKEN, MENADO, TORAJA.

    PAKEJ KAMI DESIGN SANGAT MENARIK, HEMAT DENGAN LAYANAN BEST, PASAL PERHIKMATAN KAMI DISOKONG BEBERAPA UNIT KERETA BARU DAN BUS PERSIARAN.

    DISINI KAMI BAGIKAN PAKEJ MELAWAT KE MEDAN DAN KE DANAU TOBA, PROGRAM 04 HARI / 03 MALAM ( FULL SERVICE ) TAK ADA EXTRA BAYAR.
    TAK ADA TIPU – TIPU !!!
    HARGA PAKEJ HANYA 380 ( MINIMAL 10 ORANG)

    ITINERAY :

    DAY 1 : ARRIVAL – SIANTAR – PARAPAT
    ARRIVAL AT KUALANAMU INTERNATIONAL AIRPORT. AFTER CUSTOMS CLEARANCE, MEET OUR TOUR GUIDE/DRIVER WHO WILL TAKE YOU TO START THE TOURS BY USING TOURIST COACH OR VAN. TRANSFER TO THE RESTAURANT FOR YOUR LUNCH. DEPART TO PARAPAT ALONG THE ROAD WHICH OFFERS THE ENDLESS VIEW OF RUBBER AND OIL PALMS PLANTATIONS THROUGH THE JOURNEY. STOP SHOULD BE MADE AT PEMATANG SIANTAR FOR SHOPPING OF LOCAL PRODUCT SUCH AS KACANG TUMBUK “TING TING, TENG TENG”, OTHER SNACKS ETC. ARRIVED IN PARAPAT THEN CHECK IN TO HOTEL. THE REST OF THE DAY IS FREE ON YOUR OWN LEISURE. DINNER WILL AT RESTAURANT

    DAY 2 : SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI
    BREAKFAST AT HOTEL. BY BOAT / FERRY VISIT TOMOK VILLAGE, TO SEE THE TOMBS OF THE KING OMPU SIDABUTAR & SHOPPING PLACE. AMBARITA VILLAGE, TO SEE THE TRADITIONAL BATAK VILLAGE WITH ANCIENT MEGALITHIC FURNITURES. RETURN TO PARAPAT FOR LUNCH AT LOCAL RESTAURANT. AFTERWARDS PROCEED TO BERASTAGI–A MOUNTAINS RESORT WITH IT’S REFRESHING WEATHER AND MAGNIFICENT MOUNTAINS SCENERY WHICH HAS AN ABUNDANCE OF FLOWERS, VEGETABLES AND FRUITS. EN-ROUTE STOPS AT PANORAMA SIMARJARUNJUNG , SIPISO-PISO WATERFALL. ARRIVED IN BRASTAGI THEN TO VISIT THE CENTRAL FRUITS MARKET (SHOPPING PLACE). AFTERNOON CHECK IN TO HOTEL. DINNER WIL BE SERVED IN RESTAURANT.

    DAY 3 : BERASTAGI – MEDAN
    AFTER BREAKFAST. PROCEED FOR TWO HOURS DOWN THE HILL TO MEDAN. VISIT LUMBINI PARK. ARRIVAL IN MEDAN CITY SIGHT SEEING TO VISIT A SEVERAL INTEREST SUCH AS THE MAIMOON PALACE, AL-MATSHUN GRAND MOSQUE. LUNCH AT THE LOCAL RESTAURANT, AND THEN PROCEED TO THE SHOPPING AREAS AS FOLLOW DANAR HADI BATIK EMPERIUM AND OTHERS WHOLE BATIK SELLERS IN MEDAN, INCLUDING TO PASAR IKAN MARKET AND MALLS. CHECK IN TO HOTEL FOR ACCOMMODATION. DINNER AT RESTAURANT.

    DAY 4 : HOTEL – AIRPOR
    AFTER BREAKFAST AT HOTEL. FREE PROGRAM UNTIL TIME TRANSFER TO THE AIRPORT FOR YOUR FLIGHT HOME.

    SERVICES TERMASUK :
    1. TRANSPORT
    2. PEMANDU PELANCONGAN
    3. HOTEL 3 BINTANG
    4. BREAKFAST 3X
    5. MAKAN TENGAH HARI 3X
    6. DINNER 3X
    7. SEWA KAPAN KE SAMOSIR ISLAND
    8. KARCIS / TIKET MASUK KE TEMPAT MENARIK
    9. MINERAL WATER

    BILA NAK MELAWAT KE MEDAN, SILA HUBUNGI DAN TEMPAH PAKEJ DI :
    TIARA TOURS INDONESIA
    JLN. PANGLIMA DENAI NO. 76 MEDAN, 20227
    LICENSED : 503/508.SK/IUP/BPW/MM/2011
    TEL/FAX : +6261 - 733 59 765
    EMAIL : TIARATOURSINDONESIA@GMAIL.COM.
    HP / WA +6281383535091
    HP / WA +6285358982828
    HP / WA +6285762820068

    TERSEDIA LAYANAN SEWA KERETA DAN BUS PERSIARAN :
    TOYOTA AVANZA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    SUZUKI ERITGA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    INOVA REBORN (05 ORANG ) MYR 175 / HARI
    ISUZU ELF (11 ORANG ) MYR 235 / HARI
    TOYOTA HIACE (11 ORANG ) MYR 320 / HARI
    MEDIUM BUS ( 27 ORANG ) MYR 500 / HARI

    NOTE :
    HARGA SEWA KERETA SUDAH TERMASUK : DRIVER AND PATROL


    ReplyDelete
  72. Salam...

    kami dari Travel Yogyakarta Syariah menyediakan pilihan dan harga terbaik untuk keselamatan familly anda semasa bercuti kat Yogyakarta.

    Kami Sebuah syarikat muslim kat Yogyakarta yang mampu memberikan perkhidmatan Tour Ground Handling di beberapa kawasan favorit untuk dilawati dan membawa anda ke semua tempat menarik.

    Pemandu kami berpengalaman dan terbukti jujur & baik,sopan dan tentunya pemandu kami 100% muslim dan tidak payah risau mencari tempat makan yang sedap/murah & pastinya halal.

    Pakej Perkhidmatan 4d3n Bandar Yogyakarta
    (Hotel 3star & Transport)

    * Jumlah harga Seorang Adalah:

    Rm 460/Pax if 2 people
    Rm 310/Pax if 4 people
    Rm 265 /Pax if 6 people
    Rm 260/Pax if 10 people

    ☑1 Bilik muat 2 orang tidak di join sehingga Selesa Sangat, semasa 4hari 3malam.
    ☑Termasuk sarapan pagi.

    ✖ Tidak termasuk makan tengah hari dan makan malam

    ✖Tidak termasuk Entrance Fee

    >Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight and tempahan kereta Via WhatsApp

    WhatsApp :
    +6281220375375

    Sila Tuan/Puan memutuskan Tempat lawatan & Boleh ikut Program yang sudah disediakan Atau ikut rancangan Sendiri.
    Semoga maklumat yang saya berikan bisa memudahkan urusan anda dalam bercuti.

    Terima kasih
    Wassalam...Wr....Wb.

    www.bogalakontransport.com

    ReplyDelete
  73. BOLE MINTAK NO SUPIRNYA..HEHE..BESTNYA DAPAT SAVE BAJET..

    ReplyDelete
  74. cantik gmbar.. guna kamera apa ye? boleh share kalau xkeberatan.. tq.. sya pn akn ke sana nt.. xsabar.

    ReplyDelete
  75. HORAS … !!! JOM KE MEDAN … !!! JOM KE DANAU TOBA … !!!
    SALAM KENAL TUAN AND PUAN . MINTA IZIN NAK IKUT PROMOTE KAT BLOG TUAN / PUAN

    PERKENALALKAN KAMI DARI AGENCY PELANCONGAN TIARA TOURS INDONESIA. KAMI ADALAH AGENCY PELANCONGAN YANG BER LICENSED DAN PROFESSIONAL. KAMI MENAWARKAN PAKEJ – PAKEJ MELAWAT MURAH KE MEDAN, DANAU TOBA, BERASTAGI DAN TEMPAT – TEMPAT SHOPPING MURAH DI BANDAR MEDAN.

    PAKEJ LAWATAN LAINNYA KE PADANG, BUKIT TINGGI, BANDA ACEH, PULAU SABANG, JAKARTA , BANDUNG, JOGYAKARTA , BALI, LOMBOK, MAKASAR, BUNAKEN, MENADO, TORAJA.

    PAKEJ DITEMPAH SANGAT MENARIK, HEMAT DAN LAYANAN BEST. PILIHAN HOTEL DAN BILIK BERSIH, MAKANAN MENU MELAYU / MOSLEM RESTAURAT (100 % HALAL ) DAN BERPASAL PERHIKMATAN KAMI DISOKONG BEBERAPA UNITS KERETA BARU DAN BUS PERSIARAN.

    DISINI KAMI BAGIKAN PAKEJ MELAWAT KE MEDAN DAN KE DANAU TOBA
    PROGRAM 04 HARI / 03 MALAM ( FULL SERVICE )
    TAK ADA EXTRA BAYAR.
    TAK ADA TIPU – TIPU !!!
    HARGA PAKEJ 04 HARI / 03 MALAM MYR : 380 (10 ORANG )
    HARGA PAKEJ 03 HARI / 02 MALAM MYR : 275 (10 ORANG )

    ITINERAY :

    DAY 1 : ARRIVAL – SIANTAR – PARAPAT
    ARRIVAL AT KUALANAMU INTERNATIONAL AIRPORT. AFTER CUSTOMS CLEARANCE, MEET OUR TOUR GUIDE/DRIVER WHO WILL TAKE YOU TO START THE TOURS BY USING TOURIST COACH OR VAN. TRANSFER TO THE RESTAURANT FOR YOUR LUNCH. DEPART TO PARAPAT ALONG THE ROAD WHICH OFFERS THE ENDLESS VIEW OF RUBBER AND OIL PALMS PLANTATIONS THROUGH THE JOURNEY. STOP SHOULD BE MADE AT PEMATANG SIANTAR FOR SHOPPING OF LOCAL PRODUCT SUCH AS KACANG TUMBUK “TING TING, TENG TENG”, OTHER SNACKS ETC. ARRIVED IN PARAPAT THEN CHECK IN TO HOTEL. THE REST OF THE DAY IS FREE ON YOUR OWN LEISURE. DINNER WILL AT RESTAURANT

    DAY 2 : SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI
    BREAKFAST AT HOTEL. BY BOAT / FERRY VISIT TOMOK VILLAGE, TO SEE THE TOMBS OF THE KING OMPU SIDABUTAR & SHOPPING PLACE. AMBARITA VILLAGE, TO SEE THE TRADITIONAL BATAK VILLAGE WITH ANCIENT MEGALITHIC FURNITURES. RETURN TO PARAPAT FOR LUNCH AT LOCAL RESTAURANT. AFTERWARDS PROCEED TO BERASTAGI–A MOUNTAINS RESORT WITH IT’S REFRESHING WEATHER AND MAGNIFICENT MOUNTAINS SCENERY WHICH HAS AN ABUNDANCE OF FLOWERS, VEGETABLES AND FRUITS. EN-ROUTE STOPS AT PANORAMA SIMARJARUNJUNG , SIPISO-PISO WATERFALL. ARRIVED IN BRASTAGI THEN TO VISIT THE CENTRAL FRUITS MARKET (SHOPPING PLACE). AFTERNOON CHECK IN TO HOTEL. DINNER WIL BE SERVED IN RESTAURANT.

    DAY 3 : BERASTAGI – MEDAN
    AFTER BREAKFAST. PROCEED FOR TWO HOURS DOWN THE HILL TO MEDAN. VISIT LUMBINI PARK. ARRIVAL IN MEDAN CITY SIGHT SEEING TO VISIT A SEVERAL INTEREST SUCH AS THE MAIMOON PALACE, AL-MATSHUN GRAND MOSQUE. LUNCH AT THE LOCAL RESTAURANT, AND THEN PROCEED TO THE SHOPPING AREAS AS FOLLOW DANAR HADI BATIK EMPERIUM AND OTHERS WHOLE BATIK SELLERS IN MEDAN, INCLUDING TO PASAR IKAN MARKET AND MALLS. CHECK IN TO HOTEL FOR ACCOMMODATION. DINNER AT RESTAURANT.

    DAY 4 : HOTEL – AIRPORT
    AFTER BREAKFAST AT HOTEL. FREE PROGRAM UNTIL TIME TRANSFER TO THE AIRPORT FOR YOUR FLIGHT HOME.



    SERVICES TERMASUK :
    • TRANSPORT
    • PEMANDU PELANCONGAN
    • HOTEL 3 BINTANG
    • BREAKFAST 3X
    • MAKAN TENGAH HARI 3X
    • DINNER 3X
    • SEWA KAPAN KE SAMOSIR ISLAND
    • KARCIS / TIKET MASUK KE TEMPAT MENARIK
    • MINERAL WATER

    BILA NAK MELAWAT KE MEDAN, SILA CONTACT DAN TEMPAH PAKEJ DI :
    TIARA TOURS INDONESIA
    JLN. PANGLIMA DENAI NO. 76 MEDAN, 20227
    LICENSED : 503/508.SK/IUP/BPW/MM/2011
    TEL/FAX : +6261 - 733 59 765
    EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
    HP / WA +6281383535091
    HP / WA +6285358982828
    HP / WA +6285762820068

    TERSEDIA LAYANAN SEWA KERETA DAN BUS PERSIARAN :
    TOYOTA AVANZA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    SUZUKI ERITGA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    INOVA REBORN (05 ORANG ) MYR 175 / HARI
    ISUZU ELF (11 ORANG ) MYR 235 / HARI
    TOYOTA HIACE (11 ORANG ) MYR 320 / HARI
    MEDIUM BUS ( 27 ORANG ) MYR 500 / HARI

    NOTE :
    HARGA SEWA KERETA SUDAH TERMASUK : DRIVER AND PATROL

    ReplyDelete
  76. HORAS … !!! JOM KE MEDAN … !!! JOM KE DANAU TOBA … !!!
    SALAM KENAL TUAN AND PUAN . MINTA IZIN NAK IKUT PROMOTE KAT BLOG TUAN / PUAN

    PERKENALALKAN KAMI DARI AGENCY PELANCONGAN TIARA TOURS INDONESIA. KAMI ADALAH AGENCY PELANCONGAN YANG BER LICENSED DAN PROFESSIONAL. KAMI MENAWARKAN PAKEJ – PAKEJ MELAWAT MURAH KE MEDAN, DANAU TOBA, BERASTAGI DAN TEMPAT – TEMPAT SHOPPING MURAH DI BANDAR MEDAN.

    PAKEJ LAWATAN LAINNYA KE PADANG, BUKIT TINGGI, BANDA ACEH, PULAU SABANG, JAKARTA , BANDUNG, JOGYAKARTA , BALI, LOMBOK, MAKASAR, BUNAKEN, MENADO, TORAJA.

    PAKEJ DITEMPAH SANGAT MENARIK, HEMAT DAN LAYANAN BEST. PILIHAN HOTEL DAN BILIK BERSIH, MAKANAN MENU MELAYU / MOSLEM RESTAURAT (100 % HALAL ) DAN BERPASAL PERHIKMATAN KAMI DISOKONG BEBERAPA UNITS KERETA BARU DAN BUS PERSIARAN.

    DISINI KAMI BAGIKAN PAKEJ MELAWAT KE MEDAN DAN KE DANAU TOBA
    PROGRAM 04 HARI / 03 MALAM ( FULL SERVICE )
    TAK ADA EXTRA BAYAR.
    TAK ADA TIPU – TIPU !!!
    HARGA PAKEJ 04 HARI / 03 MALAM MYR : 380 (10 ORANG )
    HARGA PAKEJ 03 HARI / 02 MALAM MYR : 275 (10 ORANG )

    ITINERAY :

    DAY 1 : ARRIVAL – SIANTAR – PARAPAT
    ARRIVAL AT KUALANAMU INTERNATIONAL AIRPORT. AFTER CUSTOMS CLEARANCE, MEET OUR TOUR GUIDE/DRIVER WHO WILL TAKE YOU TO START THE TOURS BY USING TOURIST COACH OR VAN. TRANSFER TO THE RESTAURANT FOR YOUR LUNCH. DEPART TO PARAPAT ALONG THE ROAD WHICH OFFERS THE ENDLESS VIEW OF RUBBER AND OIL PALMS PLANTATIONS THROUGH THE JOURNEY. STOP SHOULD BE MADE AT PEMATANG SIANTAR FOR SHOPPING OF LOCAL PRODUCT SUCH AS KACANG TUMBUK “TING TING, TENG TENG”, OTHER SNACKS ETC. ARRIVED IN PARAPAT THEN CHECK IN TO HOTEL. THE REST OF THE DAY IS FREE ON YOUR OWN LEISURE. DINNER WILL AT RESTAURANT

    DAY 2 : SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI
    BREAKFAST AT HOTEL. BY BOAT / FERRY VISIT TOMOK VILLAGE, TO SEE THE TOMBS OF THE KING OMPU SIDABUTAR & SHOPPING PLACE. AMBARITA VILLAGE, TO SEE THE TRADITIONAL BATAK VILLAGE WITH ANCIENT MEGALITHIC FURNITURES. RETURN TO PARAPAT FOR LUNCH AT LOCAL RESTAURANT. AFTERWARDS PROCEED TO BERASTAGI–A MOUNTAINS RESORT WITH IT’S REFRESHING WEATHER AND MAGNIFICENT MOUNTAINS SCENERY WHICH HAS AN ABUNDANCE OF FLOWERS, VEGETABLES AND FRUITS. EN-ROUTE STOPS AT PANORAMA SIMARJARUNJUNG , SIPISO-PISO WATERFALL. ARRIVED IN BRASTAGI THEN TO VISIT THE CENTRAL FRUITS MARKET (SHOPPING PLACE). AFTERNOON CHECK IN TO HOTEL. DINNER WIL BE SERVED IN RESTAURANT.

    DAY 3 : BERASTAGI – MEDAN
    AFTER BREAKFAST. PROCEED FOR TWO HOURS DOWN THE HILL TO MEDAN. VISIT LUMBINI PARK. ARRIVAL IN MEDAN CITY SIGHT SEEING TO VISIT A SEVERAL INTEREST SUCH AS THE MAIMOON PALACE, AL-MATSHUN GRAND MOSQUE. LUNCH AT THE LOCAL RESTAURANT, AND THEN PROCEED TO THE SHOPPING AREAS AS FOLLOW DANAR HADI BATIK EMPERIUM AND OTHERS WHOLE BATIK SELLERS IN MEDAN, INCLUDING TO PASAR IKAN MARKET AND MALLS. CHECK IN TO HOTEL FOR ACCOMMODATION. DINNER AT RESTAURANT.

    DAY 4 : HOTEL – AIRPORT
    AFTER BREAKFAST AT HOTEL. FREE PROGRAM UNTIL TIME TRANSFER TO THE AIRPORT FOR YOUR FLIGHT HOME.



    SERVICES TERMASUK :
    • TRANSPORT
    • PEMANDU PELANCONGAN
    • HOTEL 3 BINTANG
    • BREAKFAST 3X
    • MAKAN TENGAH HARI 3X
    • DINNER 3X
    • SEWA KAPAN KE SAMOSIR ISLAND
    • KARCIS / TIKET MASUK KE TEMPAT MENARIK
    • MINERAL WATER

    BILA NAK MELAWAT KE MEDAN, SILA CONTACT DAN TEMPAH PAKEJ DI :
    TIARA TOURS INDONESIA
    JLN. PANGLIMA DENAI NO. 76 MEDAN, 20227
    LICENSED : 503/508.SK/IUP/BPW/MM/2011
    TEL/FAX : +6261 - 733 59 765
    EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
    HP / WA +6281383535091
    HP / WA +6285358982828
    HP / WA +6285762820068

    TERSEDIA LAYANAN SEWA KERETA DAN BUS PERSIARAN :
    TOYOTA AVANZA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    SUZUKI ERITGA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    INOVA REBORN (05 ORANG ) MYR 175 / HARI
    ISUZU ELF (11 ORANG ) MYR 235 / HARI
    TOYOTA HIACE (11 ORANG ) MYR 320 / HARI
    MEDIUM BUS ( 27 ORANG ) MYR 500 / HARI

    NOTE :
    HARGA SEWA KERETA SUDAH TERMASUK : DRIVER AND PATROL

    ReplyDelete
  77. Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (aamiin).. Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta/Jogja. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta/Jogja dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    WhatsApp : +6282280000071
    Call : +6282280000071
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.Dhanitourindonesia.com Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Allah kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Kami pun menyediakan paket Transport dan Hotel.
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung/Jakarta/Jogja.
    Kami menyediakan pakej Transport dan Hotel, Pakej Full Board.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik Dhani Tour Bandung Transport… (Insya Allah) Jom mari melancong diBandung/Jakarta/Jogja Murah sahaja..
    Terimakasih

    ReplyDelete
  78. Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (aamiin).. Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta/Jogja. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta/Jogja dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    WhatsApp : +6282280000071
    Call : +6282280000071
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.Dhanitourindonesia.com Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Allah kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Kami pun menyediakan paket Transport dan Hotel.
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung/Jakarta/Jogja.
    Kami menyediakan pakej Transport dan Hotel, Pakej Full Board.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik Dhani Tour Bandung Transport… (Insya Allah) Jom mari melancong diBandung/Jakarta/Jogja Murah sahaja..
    HARGA PROMOSI

    ReplyDelete
  79. TIPS MENCARI PAKEJ MURAH & SEWA KERETA ;
    MEDAN / DANAU TOBA / INDONESIA
    JANGAN TERGODA HARGA MURAH … !!!

     PLEASE MAKE SURE SYARIKAT TEMPAHAN PAKEJ TOUR / SEWA KERETA
     PLEASE MAKE SURE ADDRESS AGENCY PELANCONGAN
     PLEASE MAKE SURE TALIAN TELEPHONE AND FAX MAIL
     PLEASE ASK FOR SYARIKAT PERMIT NUMBER / LICENSED NUMBER
     PLEASE ASK FOR TAX NUMBER
     PLEASE ASK FOR INSURANCE KERETA ( KALAU SEWA KERETA SAJA)
     PLEASE CHECK AND RECHECK IN GEOGLE SYARIKAT OFFICE
     PLEASE WRITE INTO THE GEOGLE COMPANY NAME. FOR EXAMPLE : TIARA TOURS INDONESIA

    AT LEAST BUT NOT LAST , I WISH YOU WELCOME TO INDONESIA
    HORAS .... !!! HORAS .... !!! HORAS .... !!!

    TIARA TOURS INDONESIA
    JLN. PANGLIMA DENAI NO. 76 MEDAN, 20227
    LICENSED : 503/508.SK/IUP/BPW/MM/2011
    COMPANY TAX NO. 36.555.970.7-122.000
    TEL/FAX : +6261 - 733 59 765
    EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
    HP / WA +6281383535091
    HP / WA +6285358982828
    HP / WA +6285762820068


    ReplyDelete
  80. Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (aamiin).. Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta/Jogja. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta/Jogja dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    WhatsApp : +6282280000071
    Call : +6282280000071
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.Dhanitourindonesia.com Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Allah kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Kami pun menyediakan paket Transport dan Hotel.
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung/Jakarta/Jogja.
    Kami menyediakan pakej Transport dan Hotel, Pakej Full Board.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik Dhani Tour Bandung Transport… (Insya Allah) Jom mari melancong diBandung/Jakarta/Jogja Murah sahaja..
    HARGA PROMOSI

    ReplyDelete

FOLLOW ME

submit a blog