N9 Stick Factory Seremban

06:08:00


Helloooo. Baru-baru ni Miszdae ada cuba tempat makan baru tauu. Kat Seremban..

Nama tempatnya N9 Stick Factory..

Okay sebelum kita ulas, ini dia serba sedikit info tentang tempat ni.

Alamat : No 99, 2, Persiaran S2 B1, Seremban, Malaysia


Senang je nak cari, penanda dia JUSCO (AEON) Seremban 2 tu.

Business hours : 

Monday - Sunday (6PM - 12AM)

Closed on Wednesday 

Jap sebelum tu. Apa konsep makan kat sini? Kat sini dia macam ala-ala skewers (macam sate gitu), BBQ tapi still style sate jugak, dan ada steamboat. 


Ini contoh gambar yang diambil dari Google sebab saya tak order sebanyak tu.

 So moving on, jom tengok2 apa yang menarik di dalam container ni. Macam best macam cantik je..


Apa yang buat hati ni tertarik ialah konsep rekaan tempat ni. Cantikkk..


Posing Selamat sampai dulu..









So ni di dalam N9 Stick Factory itu sendiri. Sangat kemas, cantik, cute ahh semualah.. Sesuai untuk dating hihihi.

Waiter dia datang and kitorang pon mula-mula cam blur nak order apa. Ini menu famous dia :

Malas nak pening-pening,  kitorang order je Combo 1, sebab makan pon dua orang je. Haha. Tapi macam tak kenyang je. Emm, takpela nanti ambil steamboat jela.

Dalam beberapa minit kemudian, tetiba ada pekerja dia bukak api untuk kitorang dan letak segala macam jenis kuah dalam bentuk baldi besi di atasnya. Haha omey ngat.


Lepas dah ambil steamboat kat station dia, sampai-sampai je meja kitorang macam, la, ada sediakan nasi ke. Haha. Bagusla kan, kenyang sikit..

Steamboat boleh ambil je apa-apa jenis pun, harga 99 sen secucuk

 Ini gambar makanan kiteeee. Jom makannn..


So kitorang lepak sini sampai almost Maghrib sebab terlambat sampai tadi. So cepat-cepat makan habiskan sebab nak solat.. Staff dia for me sangat baik sebab sanggup la mengambil gambar dan memenuhi citarasa seorang perempuan bab gambar. Ahaks!


Suasana time hampir nak malam...




Jalan Jalan Cari Makan pernah sampai sinii..


Overall, saya boleh bagi 4.5 bintang untuk tempat ni.

Pros :

- Bersih
- Makanan sedap masa saya pergi haritu, 
(even kalau baca review ada cakap tak sedap)
- Staff baik
- Best untuk hangout
- Ada romantic background music

Cons :

- Pricey

Tu jee. Love uolsss byeeee







Related Post

5 comments

  1. Tempat yang menarik dan nampak retro...Nnati nak try terjah la bila ke sana nanti

    ReplyDelete
  2. Thanks for sharing us ;) nice place to hangout

    ReplyDelete
  3. singgah baca ni sekejap. boleh kan?

    From:
    http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.my

    ReplyDelete