Website Penting Untuk Book Hotel

10:12:00


Hi semua. Missdae nak share some important tips today.

Korang suka nak travel? Nak book hotel yang murah atau mahal guna internet je? Tapi takut-takut nak book sebab takut website tu tak boleh di percayai?

Jangan takut, jangan gentar, Missdae dah list kan di bawah website penting dan reliable untuk korang rujuk :

1. Agoda


Dalam banyak hotel website, Missdae paling suka Agoda la. sebab dia user friendly. Lagipun for now, cimb ada promotion, so klau book agoda guna cimb, boleh dapat diskaun 5% - 8%.

Yang bestnya Agoda ni, kita boleh choose antara 2 method. Pay Now, or Pay Later. So andainya kita tak pasti nak hotel tu ke apa, kita boleh choose pay later sbb cancel free. 

*Make sure to choose hotels yg provide Pay Later and Free cancellation option la.

2. Expedia


Expedia ni, bagi Missdae, okay juga, tapi aku tak berapa suka interface dia. Haha

3. Booking


Yang ni pon Missdae sukaa. Sebab apa? Sebab dia cuma tolong book kan, dan kita bayar semasa di hotel. In case kalau time tu takde duit la kan. Booking free, nak cancel pon free. So bestlahh!

Cuma, satu kelemahan dia, kalau kita bayar semasa di hotel, takut currency rate naik je, so takut kita rugi. Tu jela yang aku takutttt

4. AirBnB


Yang ni, ramai juga yang salu book, so mmg selamat. Boleh menumpang host, or nak book 1 rumah tu terus. Ada banyak choice.

5. Hostelworld


Kalau korang jenis yang nak murah, mesti la nak cari hostel kan?

So antaranya ialah hostelworld. Mudah juga untuk navigate, dan murah pon murah. Tapi yang ni, kena bayar deposit dulu masa booking. So.... kalau dh book, pastu tetiba nak cancel cm sayang la kn duit burn cmtu je.


6. Hostelbookers 



Aku tak berapa recommend hostelbookers ni sbb dia takde rate in Ringgit. Payment method in USD, or pound or others kecuali MYR. hmm

7. Hostels



Yang ni pon okay bagi aku, salu gak usha2. Sama konsep macam Hostelworld. Dan bila nk book pon kena byar deposit.

8. Hotels



Hotels.com ni, untuk hotel2 je. Selection hotels tak banyak, dan mostly hotel dia yang bertaraf 3 bintang ke atas.

4f7e168ea2f9d9c117215011dfc7ca6a0b4ab517267a2e547c

Related Post

4 comments

  1. Kt tmpt keja saya Manager selalu pakai Expedia :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. expedia ok, tp bg sy cm pening skit hehehe

      Delete
  2. Replies
    1. Tp trivago bukannya website utk book hotel. Dia hanya membandingkan yg murah antara agoda dn lain2 😊

      Delete