Review Hadramawt, Jalan Ampang

07:08:00

Assalamualaikum ya ahli kubur. Eh. 

Harini nak share yang pada 3/10/2015, aku dan parents pergi celebrate my birthday di restoran Hadramawt. Kenapa Hadramawt? Sebab weols memang peminat makanan Arab tegar! Bila baca review, Hadramawt ni scored excellently! So, nak kena cuba!!

First of all, kat mana lokasinya? Korang WAZE je Hadramawt, Jalan Ampang. Jangan terkejut, kat sini ada 2 Hadramawt. Biasanya korang akan jumpa Wadi Hadramawt dulu, dan kemudiannya baru Hadramawt ni. Kalau nak tahu which one, Hadramawt dia berhadapan dengan bangunan RISDA.

Setelah menempuhi jam di ibu kota, akhirnya kami tiba. And our first impression was, WOWWWW IMPRESSIVE!!!


Cantik kan?? Belum masuk dalam lagi..



Cuba tengok all the exquisite details. Masha Allah, cantik sangat.. Nampak posh, elegant and very high end! 




Time ni tengah musim jerebu teruk, that's why mum is wearing a mask. So, you can see that ada macam birai or something yang menutup tu kan? Haa, if anyone nak privacy, boleh la tutup guna birai tu. cool kan?


Basically, these our some of the menus. Mind you, this place is quite pricey!

So we ordered :

1. Mixed Grill RM 35
2. Hummus RM 12
3. Chicken Mandy RM 22
4. Lamb Mandy RM 25
5. Mango Juice RM 10
6. Arabic Tea Pot RM 12
7. Pineapple Glasse RM 15
8. Mullawah (tak ingat berapa)



So this is Mullawah, dip with Hummus. Kalau tanya ni apa, senang cerita, dia Roti Canai je.. Cuma EXTRA LARGE. 4x lagi besar dari roti canai. Kat atas tu di tabur Habbatus Sauda.  Hummus pulak, sos kacang kuda yg diletak dgn minyak zaitun dan carrot.

Peringatan, benda ni memang akan sampai dulu. dan makan Mullawah ni je pon dh boleh kenyang! Jadi, jangan makan banyak2 ye! hahaha


This is mine. Birthday girl kan, so nak makan banyak2. Dia punya combination tu ummphhh sedap! Aku paling suka Shish Tawooq dia. Sedap! Sedap!


Ni abah, tengah potong kambing aku kecik2 hehehe. Boleh nampak di atas meja, nasi mandy ktorang. Protion dia banyak gila! 1 pinggan untuk 2 org agaknya. Dan jangan risau, makan ni confirm tak tercekik sbb dia ada kuah. hahaha. Yang ni pon sedap.

Kitorang smpai cam tak terhabis sbb kat sini semua portion besar2. So sanggup tu call cousin untuk datang habiskan sekali. Haha


Lastly is our desert. Yang ni sedap! Cuma atas tu banyak whip cream. Dalam dia ada nenas yang boleh dikorek2 kalau rajin. Dia pon ada ice cream dan inti dia cam nescafe dan chocolate kot. Hahaha

Tempat ni ada 2 tingkat. 


Ini tingkat atas dia. Sesuai untuk those yg nak shisha. Kat sini pon ada surau, and surau dia luas, tapi panas yang Amat!

Review :

Pros 

1. This place sangat bersih
2. This place sangat luas dan selesa
3. Waiter dia sangat ramah
4. Service dia cepat
5. Surau dia selesa (cuma panas sikit tu biasa la)
6. Tandas dia bersih
7. Makanan sedap (this is subjective, maybe to me sedap but to you not so?)
8. Jus mangga dia pure mangga
9. This place is super super cantik

Cons 

1. A bit pricey, but fair enough with all the services.
2. Limited parking

I'm not sure if this is biased or not, (How could I be biased anyway, I'm not even paid to review this place. Haha) 
Honestly, i think it deserves :



Hehe tu je byeeeee dan selamat mencuba!

Related Post

0 comments