IOI Food Hunt, Putrajaya

11:37:00

Haaaaa.. Tempat mana paling best makan? Yeahhhh IOI. Why? Sebab banyak gilerrrrr chocie makanan dia woooo. best gilerrr. 

But for this post, I nak share makanan yang ringan2 je. Kalau Pizza Hut, Manhattan tu semua dh common sangat kan. Ni kita amik makanan yang tak berapa banyak cawangan dia tapi sedapppp.

First of all, kalau minat cake, cupcakes and all, surely kena cuba Wondermilk. (Terletak di tingkat G, tepi pintu haa) haha. Sedappp. Owner dia melayu, which is wow hebat!




Macam2 choice ada. yang flavour pelik2 pun ada. haha


4 cupcakes cost about RM 13

Then, kitorang pergi makan Dipndip pulak


Kitorang amik brownie crepe. Harga RM 28.50 ye!! And serving dia sooo small. Kitorang order satu je, and kongsi. Tapi dia punya muak tuuu Ya Allah, tuhan je tahuuu haha. kecik pon dah muak ya ampunnn. So sudahnya bungkus bawak balik yg leftovers tu hahaha.



Then one thing you really should try is Squid Boy. 


Ye sotong goreng yang besar gila di duniaaaaa. Harga for this RM 8.90 jeeee.

Bila di potong2 jadi cenggini lah. Boleh dapat sampai 2 pinggan tauu haha 



Lepas tuuu, of course la Magnum! Ya Allah sedapnya nikmatnyaaaaa. Tapi harga untuk ni je RM 9.90 je. Mahal nak mampus. So lepas ni, better aku beli yg kat kedai runcit RM 4 pastu tambah topping sendiri je. Haha



Nak order dia mula2 :
1) beratur. 
2) Then bayar. Contoh  kita nak magnun biasa so bayar RM 9.90. 3) Pastu proceed pilih nak magnum flavour apa. 
4) Pastu nak coklat coating dia pulak perisa apa.
Dark chocolate, Chocolate biasa or White chocolate.
5) Pilih topping. Dia buat aksi shake2 sikit then dia tabur.
6) Lastly, dia letak sos hersheys tu. Haha

Dan last boleh la pilih tempat duduk k.

Okay moving on.. 

Lastly, yang mesti cuba, Sangkaya. Ni signature dia, RM 11.90. Nyummm
 


Related Post

4 comments