Tips menang pertarungan Air Asia

07:03:00

Salam. Harini FREE SEATS Air Asia. Jadi nak bagi tips awal2 sebelum korang terkena cam aku. Hahahaha. 


First of all, kalau tak nak sakit hati bertarung macam aku, pukul 3.30 a.m. baru berjaya memenangi peperangan ini, BACA!






Destinasi dia memang murah2. So sebelum korang dah berangan2 tengok tarikh dan destinasi, buat dulu apa aku cakap ni.



1. Pergi website ni dan buat Virtual Card Air Asia Ezpay




Lepas dah sign up dan masukkan duit, TUNGGU. 

Dia akan send email with password untuk bukak PDF folder. 

(First time jumpa PDF ada password)

Dalam PDF tu baru ada card ni.

Pergi balik ke website tu dan click MY PROFILE.

Activate card korang tu nnt dia akan hantar SMS. Key in Code Number.

2. Bukak website Air Asia dan start pilih destinasi



3. Pergi ke page bayaran. Dan ini lah surprisenya :


Yes, ini yang buat aku bertarung macam nak mati. Sebab, aku ingat dia boleh bayar macam kita bayar tiket biasa. Rupanya tak! Dia akan kelua box : 


Payment is with EZPAY, Mastercard Air Asia only. Please choose  other payment type

Haaaa, mesej ni yang buat aku panassss je malamm td. Teraba-raba nak cari macamana nak bayar, duk pusing2 kat website payment tu je. So itu mmg cuba nasib je untuk guna EZPay Air Asia. Dan puas hati. Jangan risau, memang korang once dpt je email tu dah boleh terus bayar tiket Air Asia.

*malam tadi aku dah cuak, aduhhhh kena tunggu dia post kad tu kat rumah ke. Pheww nasib baik tak! Kalau tak menangis tak berlagu!


Jadi sekarang korang dah tahu, jangan terkena cam aku. Jimatkan lah masa korang kerana masa itu berharga.

** Masih tak dapat email from Air Asia, tp dh confirm booking sebab dekat Profile BIG ada. Itu perkara biasa ye kawan2 jadi jangan gelabah. Hahaha.

TIPS : Jangan suka2 hati RELOAD page. Sebab dia guna base FIRST COME FIRST SERVE. Dan once korang reload, ibarat korang kena halau suruh beratur balik tapi beratur belakang a longggg queue. Okay?

KELEBIHAN EZPAY : Kalau bayar macam biasa kena extra charges kan? Yang ni NO CHARGING FEES so memang jimat!

GOOD LUCK DAN SELAMAT BERJUANG.

P.S : Korang nak cuba payment method yang korang biasa guna, cuba jela dulu. Tapi again, bila dah ada EZPay ni, rasa cam jimat duit RM16. Hahaha.




***NOTA TAMBAHAN : Since ramai tertanya2 dan ragu2 apa itu EZPAY ni, korang boleh bukak entry baru aku k..

Apa itu EZPay?

Related Post

24 comments

  1. Wahhh bestnya dpt info ni. Tq awak!

    ReplyDelete
  2. punca ketiak kakak lecak malam tadi plus tak lena tido.. hahaha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe, ketiak basah kali ni dimaafkan. Nanti masa dpn time promo boleh terus grab je sbb dh buat acc siap2! Hehhee

      Delete
  3. teringin nak grab tapi taktau nak p mna..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. kadang2 rasa cmtu jugak tp sbb murah so grabb jeee haha

      Delete
  4. salam. nak tnya. lepas kita dah topup. dia akan transfer ke tune money acc holder ek? then, lama ke tempoh tunggu dia send emel ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm. dia akan terus masuk dlm acc card kite tu. Normally lepas kite topup mmg automatic dpt email :)

      Delete
  5. Tp kena masukkan cvv kad tu .... Kat virtualcard mana dia bagi cvv so belakang kad tak bagi nampak kog

    ReplyDelete
  6. Bank penerbit kena isikan apa kak...cvv juga tak tau bpe nombor cvv virtualcard tu

    ReplyDelete