Apa itu EZPay Air Asia?

08:09:00

Since ramai yang tanya APA TU EZPAY Card ni? Credit Card ke? Debit card ke? Ape ni apa niiiiii.

Fear no more, aku akan jawab persoalan korang tu.

1. Ezpay ni hanyalah medium pembayaran bagi transaction online. Dia ni prepaid je, *ibarat korang guna Touch N Go. Topup, baru boleh guna.


Persoalan yang menjawab yang EZPay ni BUKAN CREDIT CARD dan hanyalah Prepaid.


Dalam banyak2 benefitnya, benefit bawah ni je yang aku syok sangat!



Dan kelebihan card ni juga di bentangkan camni :



Haaaa. Nampak tak perbezaan? teruja tak nak dapatkan card ni? Haha. Aku berpuas hati, tak sabar nak dapatkan deals murah2 tuu.


Frequent Question Answer :

1. Boleh ke beli tiket lebih dari 1 ? - Yes, macam aku borong sampai 3 tiket. So boleh.

2. Card ni boleh digunakan ketika FREE Seats dan Promotion je ke? - No. boleh guna anytime, anywhere untuk online shopping.

3. Ni credit card ke - Nope. Topup dan guna.

4. Kalau topup RM 500, tp book tiket RM 250 je, duit lebih tu camne? - Duit lebih tu jadi perkasam untuk digunakan dikala korang nak bershopping dan borong tiket di kemudian hari nanti.

Any more questions? Feel free to ask :)

*Aku bukan Promoter atau direct seller benda ni k. Haha jadi tak semua persoalan dapat terjawab. So better pergi website dia je hehe. Aku cuma cerita brdasarkan pengalaman dan pembacaan. hihi


Nah link untuk cek website dia :

AirasiaEzPay.com



Related Post

18 comments

  1. salam awak. sy ada baca, ada satu ni pasal service account.

    Account Service Fee
    RM2.50 per month for inactive accounts where there is no Card Transaction in a particular month

    maknanya kalau tak guna, dia charge la ea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm.. by the sound of it, I think so.. :)

      Delete
  2. I ada problem nak verify acc. Webpage not available. Is it normal ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes it's a normal lagi2 at times like this di mana org berebut2 nak buat acc utk beli tiket. haha

      Delete
  3. klu byr xckup 1 card,boleh guna 2,3 card lain x?

    ReplyDelete
  4. klu byr xckup 1 card,boleh guna 2,3 card lain x?

    ReplyDelete
  5. klu byr xckup 1 card,boleh guna 2,3 card lain x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa? Cmne tu? Sbb dia boleh ada 1 card at one time je. Oo ok fhm. Xboleh, sbb amaun tiket kite tu, yg tula kite kena byr guna 1 card. Xboleh pakai smpi 2-3 kad. Hehe. Mungkin awk boleh transfer kan duit dlm kad2 tu ke 1 kad je supaya duit ada kt 1 kad je :)

      Delete
  6. Kalo topup, tapi x beli pape, dia deduct la rm2.5 stiap bulan ek?

    ReplyDelete
  7. Kalo topup, tapi x beli pape, dia deduct la rm2.5 stiap bulan ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. cuma, klu xnak kena deduct, kita buat la sebarang purchase seperti topup handphone (maxis digi and others) or bayar bill dan lain2. :)

      Delete
    2. cth.nk topup handphone. pakai ezpay ni.celcom ke.ha
      kat link mana ea?

      Delete
    3. Haritu sy buka website digi, topup dari situ je. So probably celcom pon ada. Tp sy penah juga jmpe website sperti 11streets, pon boleh topup juga

      Delete
  8. kalau nak topup ez pay ni kena guna cimb click saja ke. contoh kalau sy xde akaun cimb mcm mana.

    ReplyDelete
  9. maknanya kad ni better dari AA BIG Card lah ye??

    ReplyDelete