GoPro or Yi Camera for travelling?

21:53:00


First, kita buat side by side comparison. Photo source is from : 


Gambar hasil Xiaomi Yi Camera






Not bad right? Dengan specification dia dan harga farrrrr cheaper, I personally pick for Xiaomi Yi camera. 

Jadi konklusinya, dua2 ada kelebihan dan kekurangan. Personally, I prefer Xiaomi la. yela, kalau travel pon nak murah2, apatah lagi barang2nya jugak kannn. hahaha. Harga Yi Camera ni about RM 400+ while Gopro definitely starts with 1k. Beli barang murah xpe, yang penting berkualiti. Itu moto iols la u gais.

Sebab malas nak tulis panjang2, senang cerita korang amik Yee Mee jela. Murah dan berkualiti. Nyummm~



Related Post

3 comments

  1. oh... byk kelebihan dia juga. harga pun lebih banyak murah dr go pro kan.

    ReplyDelete
  2. Fuuh...dari segi harga YiMi mmg interesting. Ade pape article, review ke psl brapa lama dia tahan? Sbb kalau travel tegar, elok GoPro kot, sbb baru2 kat slh satu group travel malaysia, diorg ade terjumpa satu gopro kat dasar sungai, jumpa latest gambar dlm tu darpd tahun...2005 ke 2009? Lama gak la...jumpa tahun ni, still boleh on, boleh guna.

    ReplyDelete