REVIEW K FRY URBAN KOREAN IOI PUTRAJAYA

22:24:00

Hi semuaaa, apa khabar? 

So harini nak share review makan sikit la. Sebab tadi baru je cuba. Haha so rasa excited nak share. Ada tempat baru ni, tengah hangat di pasaran. Bila tengok orang post gambar, pergh beratur bebb.

Kat mana tempatnya? Haaaa, nama tempat dia ialah :

K FRY URBAN KOREAN

Dia actually ada cawangan lain, so I try cawangan yang terdekat la, which is di IOI City Mall Putrajaya. 

Sesiapa yang nak try pergi di IOI, boleh pergi ke tingkat G, kedai dia kat hujung sekali, berdekatan dengan Guardian.


Masa kitorang sampai tu, macam sendu sikit la, yela I was expecting a very large crowd yang tengah berbaris, but rezeki kami mungkin, boleh terus dapat masuk without queueing. Another factor is probably sebab kitorang sampai at 11.30 a.m. so belum peak hour kot. *Stratergy*



How it looks like inside. Quite modern. Masa masuk mula-mula tu, all the staffs were like "Anyeonhaseyo" (am not sure sebab I dengar sayur sayur je kat belakang) to welcome us, it's quite nice, but it was kind of embarrassing because it might shift the crowd's attention to us. Although actually orang pun lapar so dia tak heran pon nak tengok sape yang baru masuk kedai tu. bahahahaha. 

So we were shown to our seats by their friendly staff, and menu pon diberi. Below is the menu yang korang boleh usha la nak try ape.







Basically, the majority of the menu are mostly fried la (since their name is K Fry anyway), tapi ada jugak menu untuk those yang nak makan nasi, nak makan sup dan lain-lain korean dish like tteokboki, bingsu. 

So the question is, what to order???

gambar from K FRY URBAN KOREAN website

Bingsu. Nyumm. kitorang order yang watermelon sebab nampak comel hahaha


gambar from K FRY URBAN KOREAN website

Staff dia mencadangkan kami untuk try K'RAZY SPICY CHEESY FRIED CHICKEN BUMBUK, so kitorang pon order.

gambar from K FRY URBAN KOREAN website

and another one yang kitorang order is Seaweed garlic fried rice, order sebab macam unik dan tak pernah rasa so nak rasa!


Lastly my friend triggered sangat nak order this K SPICY NOODLE. So cuba jelaaa. Tak cuba tak tauuu.

So lepas dah order makanan, kami pun menunggu dan berborak la of course.



The first thing to arrive in less than 10 minutes is K SPICY NOODLE! Apabila di rasa, wakduhhh hampa bangat sihhh. I would not recommend korang order ni sebab.... it tastes EXACTLY like MAGGI KARI!! I dont actually see the spicyness nor the koreanness. Aigooo So kalau korang nak try makan maggi kari untuk harga RM 13.90, dipersilakan..



The second one to arrive is Seaweed garlic fried rice. The staff akan tanya, nak dia mix it ke nak buat sendiri? Kitorang cakap takpe, kitorang buat sendiri je. Kiranya staff dia akan gaul2kan la cheese and the rice too. This one, tastes okay, not bad!


The last to arrive. We waited about 20 minutes kot for this. Yes, I understand sebab terlalu ramai customer. 



The silly part about this dish is that, dia put all the fries, chicken on top, and then we have to wait another 5 minutes just untuk tengok staff mengasingkan fries ke satu pinggan, ayam ke satu pinggan lain pulak, so that tinggal cheese je untuk dia masak. 

I mean, kenapa tak siap-siap asing je terus. Kiranya sampai je dia boleh terus beraksi la masak cheese tu instead of we have to wait another good old 5 minutes just to watch him asing-asingkan makanan ke dalam pinggan lain. Aiyoyoo.




After dah asingkan fries dan ayam, baru lahhh keluar aksi membalut ayam ke dalam cheese. Haha. Tapi kitorang request supaya dia tak wrap semua ayam dalam cheese la sebab takut muak pulak.

To be honest, I tak suka makan ayam tau sebab takut ada bau dan rasa yang tak best (yela macam korang yang tak suka makan sayur, mesti rasa cam geli geli je kalau tergigit sayur kan. haha) Unless kalau ayam tu deep fried, atau diperap dengan rempah macam-macam sampai tak terasa dah hanyir tu, baru i makan.


So, kalau i boleh terima ayam ni, maksudnya dia goreng dengan betul la tu.


Basically, this is our menu. So apa tunggu lagi, kami makan duluuuuu.



Selesai makan, so straight to the review la. Okayyy ayam dia sedap tak hanyirrr hahaha. To be honest, I macam takde rasa pon ada isi ayam. So rasanya, (rasanyala) dia cuma deep fry kulit ayam sampai crispy je. Tapi sedap la cuma takdela 'spicy' as it claims.

Bingsu in the end kitorang cancel order sebab dah kenyang sangat.


So ni nak bagi la review K Fry Urban Korean yang berada di IOI Putrajaya :


Pros :


- Friendly staff

- Good ambience, nice interior designing, very cosy.
- Price is reasonable for a place like that
-Food is good!

Cons :

- Some of the menu is a bit lambat but we understand that ramai orang cuma still, lambat haha


So if anyone nak pergi sini, below are the details :


Opening hours : 11AM–10:30PM

Location : G Floor – 26
(East Wing Entrance, next to FOS

Website : kfry.my

Reservation : +603 8957 8126

Okay tu jeee tata titi tutu dan selamat mencuba!

You Might Also Like

6 comments

  1. Hi. Awak share makan dgn berapa org ehh? and berapa harga yg krazy spicey cheesy tuu? thank you :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haritu pergi 3 orang. huhu harga tak ingat pulak huuhuhu sorryyy

      Delete
  2. i dont think ade byk gile cawangan yg i tau ade 2 dkt johor and 1 dkt ioi mall

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry for my mistakes and thank you

      Delete