Restoran Api Api Steamboat and Grill, Melaka

23:33:00

Yo dudes. Whazzupp? Good? Good. Good.

Gua nak cite, gua tadi cuba makan kat
 Restoran Api Api Steamboat and Grill, Melaka. 

Restoran ni terletak berdekatan dengan AEON Bandaraya Melaka and TESCO tu.

Alamat :
Jalan Lagend 6, Taman 1 Lagenda
Melaka, Malaysia

Untuk tempahan atau pertanyaan, sila hubungi :
013 3040 500

Restoran ApiApi Steamboat & Grill ini mmg pemilik dia orang Islam sepenuhnya. Sepanjang makan kat situ tadi, memang dengar alunan ayat-ayat Al-Quran. Cam wow bagusnyaaa..

Restoran ini dia buka setiap hari dimana bermula pada jam 12 tengahari sehingga 12 malam. 

So kitorang pon pergi la serbu tempat ni sebaik aje dia buka. Sampai situ around 12.20 tghari. 

Restoran dia kat paling hujung tau..


Dah masuk kedai ni, kena bayar dulu kat kaunter. Kitorang pergi weekdays, so harga dia RM 13 from 12 tghari to 4 ptg. Cam wowww murah gilaaaaa, that price dgn konsep "Eat All You Can". Lepas dah bayar, kitorang dpt cawan sorang satu.




Masuk-masuk je I was like WOWWW banyaknya makanannnnnnn. Kitorang dah la tengar lapar gila. Yang bagusnya tempat ni, dia ada makanan yg dh ready made cm bihun, nasi impit, bubur, nasi and lauk. So kiranya while waiting makanan2 utk di grill dan di steam kan tu masak, boleh la makan dulu..


Surprisingly menjadi pilihan  Jalan-Jalan Cari Makan TV3. Hebat2


Pilih kerusi dan meja untuk kte grill. Don't worry, ada banyak tempat duduk.


Haa, hamek kau, semua kitorag tuang ke dalam soup. Oh ye, kuah tu dia akan tanya nak Tomyam ke Sup. Kitorang pilih tomyam.




Muka bahagia dapat makan.. Yang best nya, dia ada pelbagai pilihan menu, so ko amikla berapa banyak ko nak. Air pulak ada air gas dan air mineral. Last sekali kitorang enjoy makan pelbagai jenis aiskrim and pelbagai jenis topping. Woww dapnye.

Nak bagitahu je, kat sini memang ada pelbagai jenis seafood kecuali ikan, ketam, udang. Daging pon xde.. So dh bg tau awal hangpa jgn sedih naa. but seriously for that price, tak perlu usah la ketam semua tu. memang dh kenyang sangat tauu. Selamat mencuba...

Related Post

2 comments

  1. Menariknya. Nanti kalau ke Melaka, bolehlah singgah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2. rugi kalau tak singgah sbb murahhhh hehe

      Delete