Korea Part II - Buy cheap souvenirs in Korea

12:12:00



Haaa.. pergi shopping pulakkk.. Itu yang semua tunggu2 kan sebenarnya. Hihihi.. So kitorang pergi ke Myeongdong. Nama shopping centre dia DOOTA! Em nak kata murah tuu tak juga sebenarnya sbb ade barang2 dia yang mahal. Tp adalah jugak shopping souvenir murah kat sini..


Ini rupa dalam dia.

 Kalau korang memang tengah nak shopping according to tight budget, boleh la pergi ke Myeongdong ni, naik elevator smpi ke tingkat 5, and kedai dia kat hujung skali dekat ngn kedai jual topi..

So ini lah cheap souvenirs yang I dapat dari situu..

Baju I love Korea, 3 helai 10,000 Won (RM 30+)


Sudu 12,000 Won (RM36 +)


Post card TOP and other celebrities 5000 Won


Magnet 8000 Won for 4 pieces. yang ni yang kualiti baik. Ada je 6 pieces for 5000 won. 


Nail clipper ni yang famous.. 10 pieces for 9,000 won. Murah sangat yaww..

Haa, itulah antara souvenir yang boleh dibeli... 

Tapi kalau shopping kat Namdaemun lagiiii best.. 


Entrance Namdaemun



Kat sini banyak gileeee kedai. Macam kat masjed Jamek tu..

Singgah la ke Etude House, kat situ sume barang2 make up, penjagaan muka and badan pon ade.. Kat Malaysia mahal sgt! Baik beli borong kt korea..


Contohnya mask ni, 10 keping = 9,500 won, and dpt percuma 10 keping lagi. So dlm satu paket tu ada 20 keping. kira murah sangat la tuu..

Kalau tak berminat, tak pe, banyak lagi mask yang terjual di sekitar korea..


Kalau macamni pon ade, 1000 won satu.. 


Socks ni dipanggil Funny socks/fun socks, harga 1000 won. Okay la utk beli saje2 hehe




Cute hats, boleh dipakai orang besar or kecil. Harga 20,000 won.


Kalau nak beli winter boots, cheapest 15,000 won jugak lah yang pernah jumpa..

Bag dapat beli for 10,000 won..

Brooch for 5,000 won ke atas

casing handphone (normally iphone and samsung je banyak) around 10,000 won ke atas.

Jadi, boleh lah start buat budget kira2 hehe..

Some good tips for you :

ini berapa harga? - Igoo olmaeyo?
Murahla sikit - Kaka guseyo

But basically harga dia mmg merah, so kalau sibuk tawar confirm kena halau (ini kawan cerita) senang minta je free gift, confirm dia bagi.


Related Post

2 comments

  1. Semangat nak pi Korea makin membara *.*

    ReplyDelete
  2. Salam sis.. brape habis budjet ke korea?

    ReplyDelete