Love is Everywhere?

01:30:00






2007 - Jejaka yg aku gelar as Alley pada mulanye dye couple dgn my BFF.. Well, mse tu aku still xknl dye, tercari2 spe bdk alley neh..
BFF aku ckp, dye tinggi2, rambut kerinting2.. Yela, satu sekolah en, sekolah pon kcik je. tp still xjumpe mamat alley nie. jenuh aku mencari, xjugak jumpa. So, akhirnye, aku pon give up n mls nk knal dgn jejaka pujaan BFF aku tu..

2008 - Mase tu aku form 3, n BFF aku form 4. Awal tahun sesi persekolahan, tbe2 dye dpt tawaran ke skolah yg lbih baik. Lalu, dye dgn bangganye meninggalkan skolah tu. Seperti sblom nie, aku msih xknl SIAPAKAH ALLEY NIE???? 

Terjadi la sebuah kisah nie di mana cinta mulai berputik... (just kidding)

Mase tu, aku nk naik tangga, tibe2 ade la 2 org nie tgh turun tangga. sorg nme Awie n sorg lg aku xknl sape. Aku cam pelik, sbb tu tangga khas utk perempuan, suke ati dorang je nk naik turun tangga tu. *marah.
Dowg nmpk aku, n tersengih2..
Pastu tibe2 mamat sorg lg nie, orgnye tinggi2, n rmbut krinting skandalkn aku ngn awie nie plak. dhla xknl, tbe2 je nk gosip2kn org en.. Mmg time tu, aku MELUUUUAAATTTT gile ngan  mamat tu. pastu tnye la mmbe2 aku, sape mamat tu..
Dowg ckp, "LA, TU LA ALLEY"..

LOL.

Dari benci, lame2 prasaan tu jd 'sayang' plak. Tapi.. Aku xpnah nk menaruh prasaan kt dye.. Sbb aku tau, dye sgt setia orgnye.. n mase tu, dye still kapel ngn BFF aku tu.. laen plak crita ngn BFF aku nie.
Lps jejakkn kaki kt skolah baru, trus jumpe boyfie baru. Aku simpati kpd Alley, tp ape nk wat..

One day, tibe2 BFF aku suruh aku smpaikan kt Alley, yg die mintak clash.. Tibe2 plak aku jd orang tengah en.. Mlm tu, Alley menangis semahu2nye.. (Although dye malu sebenanye ngn aku.. hoho) Aku cuba pujuk dye. About beberapa blan la gk bru dye stabil blik..

Months passes by, n hubungan kami smakin akrab. Daripada panggilan "aku kau" bertukar plak kpd yg lbih lembut skit bunyinye.. Kitorang gelarkan diri as " Nek n Cu" . HAHA :D (Serious! xtipu! )

29.11.2008, 2.06 am - xtau knape, tp tibe2 ari tu je ktorg tido lambat sgt. Sedang msj2, tibe2 dpt 1 msj nie..

" Sudi x jd gf nek :) ?"

Ringkas, tp bermakna sgt pd aku.. Mase tu, mmg xkeruan la, mcm org xbtol aku dibuatnye.. Tersengih sorang2 mcm kerang busuk.. (BAHAHA) Happy sgt mase tu.. Lps dye confess tu, dye kol aku.. Mase dye kol aku plak, aku tgh psg radio, kebetulan plak keluar lagu LUCKY - Jason Mraz ft Colbie Callait. Ahh...... Kenangan yang terindah... :)

I'm lucky I'm in love with my best friend....






Related Post

4 comments

  1. woooooooooooooooooooooooooooooooo
    aq rser neyhh post yg pling aq suker
    aq sndri tersengih haaaa
    wakakakakaak
    yeah
    sweet couple ever k??
    can ya??
    :D

    ReplyDelete
  2. HAHA ;D
    Klu ade jodoh, x ke mane jugak..
    (^^,)
    wah, ko pon tersengih gak ke?
    igtkn aku sorg je yg tesengih2 mcm owg sewel..
    hahahahaha

    ReplyDelete
  3. kalau aku nak join tersengih macam kerang busuk boleh takk ?? aku SANGGUP !!~
    sebab korang memangggg SWEEEEEEET gilaaaaa , :DD .
    wo0ho0 !!
    hope yall live just like A FAIRY TALE , happily ever afterrr . :D

    ReplyDelete
  4. HAHA ;D
    meh2 join.. hee..
    (dah stat dh tersengih cam kerang busukkk)
    HAHAHA ;p ;p ;p

    ReplyDelete